Зі жмені філе — гора соковитих котлет: секретний бюджетний рецепт

Читати російською
Автор

Обов’язково спробуйте їх приготувати

Ми розповідали, які помилки призводять до того, що з котлет по-київськи витікає масло. Тепер ділимось рецептом надзвичайно смачних та соковитих котлеток з курячого філе. Попри те, що у них мало м’яса, котлети виходять неймовірними.

Крім курки, до фаршу додаються гриби та овочі. Страва дуже ніжна, легко готується. До них пасує будь-який гарнір. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 300-350 г курячого філе;
  • 200 г свіжих печериць;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 100 г сиру;
  • трохи свіжої петрушки;
  • сіль та спеції до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо куряче філе, промокуємо його серветками і нарізаємо дрібними шматочками. Дрібно нарізаємо печериці і додаємо до м'яса.
  2. Вирізаємо серединку з болгарського перцю, дрібно нарізаємо і додаємо до м'яса з грибами. Натираємо сир на великій тертці і додаємо до м'ясної суміші.
  3. Дрібно нарізаємо петрушку і додаємо до інших інгредієнтів. Вбиваємо яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
  4. Нагріваємо олію на сковороді. Змочуємо руки водою, щоб суміш не прилипала, і формуємо котлети.
  5. Викладаємо котлети на сковороду і накриваємо кришкою. Смажимо перший бік 4-5 хвилин, перевертаємо і смажимо другий бік до готовності.

Котлети дуже ніжні та соковиті, але чудово тримають форму і не розвалюються. Також ми розповідали, що варто додати до омлету, щоб він тримав форму.