Надмірна любов може нашкодити: 5 ознак, що ви занадто ласкаві до свого собаки

Читать на русском
Автор
711
Не переборщіть з ніжністю, якщо бачите, що це не подобається вашому улюбленцю. (фото створене з допомогою ШІ)
Не переборщіть з ніжністю, якщо бачите, що це не подобається вашому улюбленцю. (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Чи не душите ви свою собаку любов'ю?

Власники домашніх тварин обожнюють своїх собак, і цілком природно бажати обіймати та цілувати їх. Але чи може бути таке, що ви занадто ласкаві зі своїм цуценям?

Опитування Chewy 2023 року показало, що більше половини власників домашніх тварин вважають, що їхні собаки обіймаються краще, ніж їхні партнери-люди. І хоча немає нічого поганого в тому, щоб балувати свого пухнастого друга ласкою, важливо знати, коли зупинитися.

Доктор Тіффані Таплер, ветеринар Chewy та сертифікований консультант з поведінки собак, пояснює: "Не всі собаки вітають ці жести і, насправді, можуть вважати, що їх утримують в обіймах або примушують до фізичної близькості з людиною, навіть знайомою, як загрозу".

Ось 5 ознак того, що ви можете бути занадто ласкаві зі своїм собакою:

  1. Підвищена настороженість. Якщо ваш вихованець здається дуже напруженим, це може бути тому, що він боїться вашої ласки. Доктор Таплер каже, що надмірно напружений собака може показувати такі сигнали мовою тіла, як розширені зіниці, швидке моргання, притиснуті вуха.
  2. Поведінкові зміни. Поведінкові зміни. Ваш собака може ставати все менш і менш схожим на себе. Іноді собаки змінюють свою поведінку, тому що не люблять того, що ви робите, наприклад, цілуєте їх занадто багато. "Зміна поведінки, наприклад, ховання, пригніченість або гіперактивність з відштовхуванням або уникненням, це їхні ознаки, щоб висловити своє невдоволення, — каже доктор Таплер. Звичайно, це також може бути ознакою того, що собака постраждав або хворий, тому обов'язково зверніться до ветеринара, перш ніж звинувачувати себе.
  3. Посилене линяння. Як і в людей, стрес може спричинити проблеми. "Посилене линяння може свідчити про підвищену реакцію на стрес, яка повинна покращитися після припинення небажаного пестощів", — говорить доктор Таплер.
  4. Компульсивна поведінка. Крім того, що ваш собака ховається або розбирає сміття, він може почати робити речі, які здаються надлишковими. Однак це може бути пов'язано з вашою зайвою милістю. "Компульсивна поведінка може включати надмірне облизування себе або інших речей, надмірний гавкіт або вокалізацію, а також жування речей або компульсивне риття, щоб заспокоїтися", — говорить доктор Таплер.
  5. Прискорене серцебиття або задишка. Щось може бути не так, якщо серце вашого собаки б'ється швидко або він задихається, хоча не займався фізичною активністю. Прискорене серцебиття і задишка можуть свідчити про активацію стресу.

Отже, якщо ваш улюбленець проявляє подібну поведінку — задумайтеся, чи не занадто ви ласкаві з ним. Краще дозволити собаці самому вирішувати, коли підійти до вас. Не примушуйте його до обіймів чи дотиків. І обов'язково зупиняйтеся, якщо бачите ознаки, що йому це не подобається. Пам'ятайте: кожна собака — індивідуальна зі своїми уподобаннями.

Раніше "Телеграф" розповідав, які породи собак люблять холоди. Окрім цього, вас може зацікавити стаття про кращі породи собак для вашої дитини.