Україна продовжує підкорювати світ: фільм "20 днів у Маріуполі" отримав премію BAFTA

Читати російською
Автор

Фільм було представлено у двох номінаціях

Нещодавно стало відомо, що український фільм "20 днів у Маріуполі" номіновано на премію "Оскар". Про це оголосили 23 січня. Також ця популярна кінострічка претендувала на перемогу у двох номінаціях премії BAFTA. Тепер стало відомо, що цей фільм нагороджено.

Про це повідомили на офіційному сайті bafta.org. Сьогодні, 18 лютого, відбулася церемонія нагородження кінопремії BAFTA.

Фільм "20 днів у Маріуполі" переміг у номінації "Найкращий документальний фільм". Мстислав Чернов, режисер, і продюсерка Василиса Степаненко піднялися на сцену за нагородою.

Кінострічка знята українськими журналістами у Маріуполі, коли туди вторглися російські війська. Фільм зображує події лютого-березня 2022. Мстислав Чернов, Євген Малолєтка і Василіса Степаненко знімали всі жахи війни на камеру. На них полювали російські військові, але вони змогли виїхати з Маріуполя по зеленому коридору.

Варто зазначити, що "20 днів у Маріуполі" став найкасовішим серед документальних фільмів. Також фільм вже отримав понад 10 нагород і його відзначено приблизно у 20- ти номінаціях.

Нагадаємо, що фільм "20 днів у Маріуполі" отримав премію Гільдії у США. Дуже часто переможці "Оскара" і цієї премії співпадають.