Зберете врожай першими: як підготувати картоплю до посадки

Читать на русском
Автор
21977
Картоплю рекомендується проростити
Картоплю рекомендується проростити. Фото Pinterest

З середини лютого можна розпочинати підготовку до посадки картоплі

Картоплю, що проросла, часто відправляють у відро для сміття. Вживати в їжу такі коренеплоди не можна, тому що в них збільшується вміст отруйного соланіну. Але для насіннєвої картоплі ростки — додаткова перевага, оскільки це прискорює збирання врожаю.

Раніше ми розповідали, як виростити сильну розсаду томатів. Тепер розповімо, як підготувати картоплю до посадки.

Як проростити картоплю

За 6-8 тижнів до висаджування бульб картоплі у відкритий ґрунт необхідно провести заходи щодо проростання. Для початку переберіть картоплю. Погнилі, перемерзлі та бульби з дуже тонкими паростками не підходять для посадки. Для пророщування відберіть бульби з відростками завдовжки не більше 10 мм. Вибирайте найздоровішу і найкрасивішу картоплю, щоб надалі отримати максимально успішний урожай.

У якості контейнерів для пророщування підійдуть старі коробки з-під яєць або ящики.

  • Наповніть вибраний контейнер сумішшю піску та компосту або використовуйте пухкий ґрунт. Потім покладіть картоплю на ґрунт так, щоб більша частина паростків була звернена вгору.
  • Розмістіть ящики для проростання бульб у світлому місці. Періодично зволожуйте ґрунт.
  • Обережно висадіть пророщену картоплю у відкритий ґрунт, як тільки температура ґрунту стане вищою за п’ять градусів Цельсія.

Правильне пророщування картоплі допоможе не лише збільшити врожай, а й дозволить одержати його набагато раніше. Посаджена після пророщування картопля готова до викопування на 2-3 тижні раніше, ніж посаджена звичайним способом.

Також читайте на "Телеграфі" про найпоширеніші помилки при вирощуванні розсади. Грамотний догляд посадкового матеріалу гарантує хороший урожай.