Витривалі та невибагливі: названі 5 найкращих рослин для новачка

Читать на русском
Автор
pixabay.com

З цими рослинами не доведеться багато возитися, вони радуватимуть просто так

Весна вже не за горами, і водночас у багатьох прокидається бажання щось вирощувати. В умовах бетонних джунглів, якщо немає дачі, приходять на виручку кімнатні рослини.

Однак які рослини краще купити, щоб не завдавати собі багато турбот і проблем? Про це "Телеграфу" розповіла колекціонерка ароїдних, адептка екотерапії Тетяна Коноваленко.

Філодендрони

Це рід ароїдних, що налічує сотні видів. Серед них є безліч колекційних, які коштують величезних грошей та вибагливі у догляді, проте є й прості, з якими впорається навіть новачок. Серед красивих простих сортів можна згадати філодендрон червоніючий, бразил, кобра та інші.

Епіпремнуми

Це вічнозелені ліани, і їх також є безліч сортів. Для новачка ідеально підійде епіпремнум золотистий, він і красивий, і дуже простий у догляді, до того ж швидко росте.

Сциндапсуси

Це ще одні невибагливі ароїдні ліани, які дуже схожі на епіпремнуми, відрізняються лише формою листа та іншими незначними деталями.

Монстери

Напевно, кожен бачив величезні монстери, проте насправді, якщо ви обмежені в просторі, є і мініатюрні прості сорти, — наприклад, манстера манкі або монстера мініма.

Пеларгонії

Багато хто звик вважати їх "бабусиними" квітами, але є безліч сортів пеларгоній, і якщо красиво їх оформити, — виглядають вони просто чудово.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які кімнатні рослини токсичні для котів — кошатникам їх краще не заводити.