Лютневі морози помилують всього вісім областей: хто ці щасливчики

Читать на русском
Автор
19322
pixabay.com

Поки інші замерзатимуть, у цих областях очікується до +10 градусів

Хоча перша половина лютого 2024 року видалася досить теплою, одразу після Дня святого Валентина синоптична ситуація над Східною Європою зміниться, і в Україну нагрянуть морози. Але зачеплять вони не всі області.

У восьми регіонах України, навпаки, очікується досить тепла як для лютого погода. Про це можна судити за прогнозами синоптиків "Укргідрометцентру" на найближчий час.

Як розповідав для "Телеграфу" синоптик Ігор Кібальчич, 15 лютого на тлі вторгнення арктичного повітря на Урал сформується антициклон із морозним повітрям, який швидко почне рухатися у бік України, у зв’язку з чим 16-18 числа буде похолодання, внаслідок якого у низці областей встановиться температура повітря на 3-6 градусів нижча за кліматичну норму.

Проте гори перешкоджатимуть поширенню холоду зі сходу, у зв’язку з чим західні регіони це похолодання не зачепить. Як видно за картами "Укргідрометцентру", доки у всіх інших областях України буде мороз, у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій областях буде тепло до +10 градусів.

Прогноз погоди в Україні на 17.02.2024
Прогноз погоди в Україні на 17.02.2024

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чи чекати українцям на магнітні бурі у лютому 2024 року.