Погода приготувала українцям сюрприз до Дня святого Валентина: прогноз на найближчі дні

Читать на русском
Автор
947
Лютий радує весняною погодою
Лютий радує весняною погодою. Фото freepik.com

Святковий день буде ідеальним для романтичних прогулянок

Цього року перша декада лютого в Україні відзначена досить високими градусами. Найближчими днями морозів не очікується.

За прогнозом Українського гідрометцентру, 10 лютого по всій країні, окрім півдня та південного сходу очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Вдень буде від -1 градуса на півночі до +14 на Закарпатті.

"10 лютого у Карпатах та Закарпатті значний дощ; у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській, вранці та у Житомирській, Київській та Черкаській областях ожеледь, на дорогах ожеледиця (I рівень небезпеки, жовтий)", — попередили синоптики.

У неділю, 11 лютого, по всій Україні можливі невеликі дощі, мінлива хмарність. Вночі термометри показуватимуть -3 +7 градусів, а вдень очікується 3-16 градусів зі знаком "плюс".

Карта погоди на 11 лютого.

У понеділок, 12 лютого, картина з опадами буде аналогічною. Вночі прогнозується 2-9 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до +8 +16 градусів (у Криму до +19).

Карта погоди на 12 лютого

У вівторок, 13 лютого, у західній частині посиляться дощі, вони охоплять також деякі центральні області. Вночі температура повітря буде на рівні 3-8 градусів вище за нуль, а вдень прогнозується 7-15 градусів тепла.

Карта погоди на 13 лютого.

І нарешті, День святого Валентина, 14 лютого, в Україні буде чудовим — у всіх областях крізь хмари проглядатиме сонце, скрізь, окрім західної частини, можливі лише слабкі дощі. У нічний час синоптики обіцяють 1-8 градусів тепла, вдень повітря прогріється до +4 +13 градусів.

Карта погоди на 14 лютого

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух розповіла, як війна в Україні змінює клімат. Негативні наслідки буде відчутним і за межами країни.