Похолодання зміниться справжнім "квітнем": коли в Україну знову увірветься тепло

Читать на русском
Автор
1321
Де-не-де вже з’являються перші весняні квіти
Де-не-де вже з’являються перші весняні квіти. Фото pexels.com

Синоптики назвали найтепліші області

Тепло, яке стояло в Україні, змінилося похолоданням, у ніч проти 9 лютого на півночі стовпчики термометрів опускалися до -9 градусів. Однак невдовзі потепління повернеться.

За прогнозом Українського гідрометцентру, у п’ятницю, 9 лютого вдень, в Україні буде від -3 (Сумщина) до +14 градусів (південь). По всій країні сніг із дощем, місцями просто дощ.

У суботу, 10 лютого вночі, синоптики прогнозують від 9 градусів морозу до 9 тепла, найхолодніше на півночі, а найтепліше — на заході. Вдень буде -3 +17 градусів, найтеплішою буде Одещина. По всій країні, крім півдня та південного сходу, опади у вигляді дощу або мокрого снігу.

У неділю, 11 лютого вночі очікується -3 +9 градусів, вдень — плюси по всій країні: від скромних +2 на Сумщині до квітневих +17 на Одещині. Переважно без опадів, невеликі дощі можливі у східній та північній частинах країни, а також на Київщині та Полтавщині. На Сумщині — сильний дощ зі снігом.

Карта погоди на 11 лютого

І нарешті у понеділок, 12 лютого, відлига пошириться на всю Україну: вночі синоптики обіцяють 3-11 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до +9 +15 (у Криму +16) градусів. Подекуди можливі невеликі дощі. У вівторок, 13 лютого, температура повітря буде майже такою самою, як і в понеділок, проте дощі охоплять більшу частину України.

Карта погоди на 12 лютого
Карта погоди на 13 лютого

Як повідомляв "Телеграф", завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди УкрДМІ Вазіра Мартазінова пояснила, чому метеорологічна зима в Україні триває більше не три місяці. Холодний сезон передбачає лише один по-справжньому зимовий місяць.