Дозріють першими та дадуть багатий урожай: ранні сорти огірків

Читать на русском
Автор
12836
Виберіть сорт для теплиці або для відкритого ґрунту Новина оновлена 26 лютого 2024, 11:51
Виберіть сорт для теплиці або для відкритого ґрунту. Фото Pexels

Ранні сорти підходять і для салатів, і для консервації

Огірки — один з овочів, що найчастіше вирощуються на городах. Для отримання багатого врожаю потрібно не тільки правильно доглядати розсаду і згодом рослину, але і вибрати правильний сорт.

Раніше ми розповідали, як правильно сіяти огірки на розсаду. Тепер розберемося, які сорти для цього вибрати.

Ранні сорти огірків для теплиць

З назви зрозуміло, що ранні сорти огірків відрізняються коротким терміном дозрівання. Як пише Agriks, таке насіння не тільки стійке до низьких температур, але і до різноманітних захворювань. Одночасно, щоб уникнути впливу заморозків, ранньостиглі сорти огірків висаджують у теплиці в період кінця лютого-початку березня.

Ніборі — відрізняється врожайністю, добре переносить несприятливі умови. Плоди великоголчасті, темно-зеленого кольору, довжиною 10-12 см.

Балінт — огірки красивого зеленого забарвлення, з великими горбками, глянсові, довжиною 13-15 см. Вирізняються високою врожайністю. Ці огірки чудово підходять для салатів.

Ромаріо — огірки з відмінним смаком та гарною транспортабельністю.

КС 80 — огірки довжиною 12-14 см з великими шпильками. Плоди не гірчать.

КС 70 — термін дозрівання цього гібрида — 38-42 дні, середня довжина плода 10-12 см. Ці огірки не гірчать і добре транспортуються.

Ранні сорти огірків для відкритого ґрунту

У відкритий ґрунт огірки висаджують приблизно у третій декад травня. Але термін може коливатися через географічні та кліматичні особливості регіону.

Платина — дає врожай через 38-45 днів. Сорт підходить для салатів та консервації.

Гектор — плоди довжиною 6-12 см, темно-зеленого кольору з’являються через 40-42 дні після посадки. Сорт відрізняється активним плодоношенням.

Атлантіс – дає врожай через 42-45 днів. Підходить для вживання у свіжому вигляді та для консервації.

Сатина – огірки з вегетаційним періодом 38-40 днів. Плоди підходять для вживання у свіжому вигляді та переробки. Огірок має приємний смак, хрумку м’якоть і ніжну шкірку.

Астерікс — плоди маленькі, довжиною 6-9 см, однорідні, білошипі, з тонкою шкіркою насиченого зеленого кольору. Відрізняється стійкістю практично до всіх хвороб.

Раніше "Телеграф" розповідав про ранні сорти томатів. Вони відрізняються не лише високою врожайністю, а й чудовим смаком.