EL Кравчук: Нацвідбір не коштує 11 мільйонів, а нагадати про Україну на "Євробаченні" могла б Вєрка Сердючка

Читать на русском
Автор
1142
Співак увійшов у фінал нацвідбору на “Євробачення” ще  2010 року і претендував на перемогу 2011-го Новина оновлена 12 березня 2024, 12:37
Співак увійшов у фінал нацвідбору на “Євробачення” ще 2010 року і претендував на перемогу 2011-го. Фото Колаж "Телеграфу"

Колишній учасник відбору на "Євробачення" поділився думкою про формат пісні та участь України в конкурсі

Співак, композитор та актор EL Кравчук, який двічі брав участь у відборі на "Євробачення", поділився своїми думками про цьогорічний співочий конкурс. Він розповів "Телеграфу", чому не дивився всі виступи, що думає про пісню-переможницю Jerry Heil та Alyona Alyona, і чи дійсно нацвідбір вартий витрачених на нього грошей.

Jerry Heil та Alyona Alyona — гідні переможниці?

— Повністю нацвідбір я не дивився, вистачило уривків в соцмережах. Однак я переслухав уважно всі пісні, коли вони стали доступні у мережі, цього було досить для загального враження, тому що "Євробачення" — це більше про пісню, як для мене. Якщо слабка пісня — не врятує навіть гарний номер, — каже співак у розмові з "Телеграфом".

За його словами, він не стежив детально і за цьогорічним голосуванням.

— Проте моя команда мені надсилала скріншоти таблиць і меми про мого друга Андрія Данилка (сміється). Я був трохи шокований, коли стався цей масштабний збій із "Дією", але добре, що врешті-решт голосування відбулось, хоч і на наступний день. Стосовно номерів, то із тих фрагментів, що я побачив — номери всі були різні. І це, звісно, добре, що кожен учасник намагався принести щось своє, — каже EL Кравчук.

Що головне, каже артист, він не помітив номерів, "злизаних" з американського шоубізнесу, як люблять робити деякі артисти.

— Хочеться висловити слова підтримки всім артистам, які взяли участь в нацвідборі, бо я відчуваю, як вони всі хвилювались, я й сам двічі брав участь у відборах і знаю, як іноді емоції заважають виступу, — ділиться співак.

"Питання лише одне, чи не будуть в Європі розхитувати релігійну тему"

— Сперечатися з тим, що це найформатніша пісня — безглуздо, бо вона дійсно є такою. Питання лише одне, чи не будуть в Європі розхитувати релігійну тему, яка хоч і ненароком, але порушується в пісні.

Мені також сподобалась пісня Melovin. На мою думку, вона за стандартами більше підходить до конкурсу, але, можливо, українці саме тому віддали перевагу Jerry Heil та Alyona Alyona, як альтернативі звичному формату Євробачення, — каже музикант.

Втім, на думку співака, зараз Україні не треба бути учасником "Євробачення" і змагатись на сцені. Тож витрати, оцінені у майже 11 млн бюджетних гривень, були недоцільні.

— Бо у нашої країни інші пріоритети. І замість нацвідбору можна значно дешевше підготувати музичне попурі з українських артистів. А потім відправити їх до Швеції, зі сцени "Євробачення" як гості заспівати та нагадати про нас, про тривалу війну. Та сама Вєрка Сердючка прекрасно з цим упоралася б, — переконує EL Кравчук.

За його словами, хтось може сказати, що і на це потрібні гроші — так, потрібні, але менше. Особливо, коли врахувати, що саму поїздку і підготовку зазвичай артисти оплачують самостійно.