В Україні майже весна, але лютий не дасть розслабитися: де очікуються опади та сильний вітер

Читать на русском
Автор
2023
Буде вітряно
Буде вітряно. Фото freepik.com

Синоптики розповіли про "калейдоскоп" погоди на найближчі дні

В Україні настала "весна" серед зими — подекуди очікується до 15 градусів тепла. Однак потепління супроводжуватимуть опади та поривчастий вітер.

Як попередили в Українському гідрометцентрі, 6 лютого вдень у західних та південно-західних областях прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с, на високогір’ї Карпат 25-30 м/с. Вдень очікується від 0 до +15 градусів. Найтепліше буде на сході та заході. На всій території країни дощ і мокрий сніг.

У середу, 7 лютого, незначні дощі можливі в західних та північних областях, на решті території без опадів, мінлива хмарність. Вночі термометри показуватимуть -4 +6 градусів, вдень повітря прогріється до 4-15 градусів тепла.

Карта погоди на 7 лютого

Проте вже наступного дня, у четвер, 8 лютого, опади накриють країну з новою силою, найменше їх буде на півночі, півдні та Київщині. Вночі синоптики обіцяють -4 +7, вдень буде від -1 до +14 градусів.

Карта погоди на 8 лютого

У п’ятницю, 9 лютого, без опадів буде лише на півдні України. Вночі градусники покажуть -8 +5 градусів, удень буде від 3 морозу до 13 тепла.

Карта погоди на 9 лютого

У суботу, 10 лютого, у Київській, Житомирській, Полтавській та Донецькій областях будуть дощі, на півночі, Харківщині та Луганщині – мокрий сніг. У решті регіонів без опадів, у нічні години прогнозується -3 +7, вдень повітря прогріється від 0 до +16 градусів.

Карта погоди на 10 лютого

Раніше синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла "Телеграфу", скільки триватиме нинішнє потепління. Вона назвала найтепліші області.