Хитрий спосіб приготування буряка: овоч залишиться яскравим і солодким

Читать на русском
Автор
963
Маленька хитрість для салатів та закусок
Маленька хитрість для салатів та закусок. Фото takprosto.cc

З цим лайфхаком овоч залишиться смачним

Ми розповідали про цікавий спосіб приготування пельменів, з яким страва виходить смачнішою. Тепер ділимось порадою, яка допоможе зварити смачний буряк.

Завдяки лайфхаку, яким поділились на ProstoWay, овоч збереже колір та соковитість, а його текстура залишиться пружною. Знадобиться кілька простих інгредієнтів, які і так є на вашій кухні.

Як варити буряк

Буряк смачний та корисний. Однак його основним недоліком багато кулінарів вважають високу щільність, через яку процес варіння розтягується на довгі години. Тому дуже легко пропустити момент, коли його слід знімати з плити. Переварений буряк не такий смачний — в нього м’яка текстура, а смак втрачає приємну солодку нотку. Щоб її зберегти, варто під час варіння додати кілька простих інгредієнтів.

Щоб приготувати солодкий і пружний буряк, знадобиться цукор. Окрім нього в каструлю варто додати ще якийсь кислий продукт — це може бути сік лимона чи столовий оцет.

Багато додаткових компонентів класти не потрібно — на каструлю холодної води слід додати дві столові ложки цукру і стільки ж оцту або лимонного соку.

Коли цукор розчиниться, кладемо буряк і ставимо на вогонь. Накриваємо посуд кришкою. Страва готується на середньому вогні приблизно дві години.

Готовність овоча перевіряється виделкою чи шпажкою. Якщо під час проштрикування "твердості" не відчувається, то овоч готовий. Також ми ділились порадами, які допоможуть врятувати оселедець, що "переїв" солі.