Можливо, ними снідав Шерлок Холмс, якщо набридала вівсянка: готуємо незвичайні деруни по-англійськи

Читати російською
Автор

Деруни виходять ніжними та хрусткими.

Кажуть, англійці люблять вранці ласувати вівсяною кашею. Однак, можливо, Шерлок Холмс любив і ці незвичайні деруни.

Ця страва англійської кухні за рецептом "Важно знать" відрізняється особливо ніжним смаком. Соковиті, з хрусткою скоринкою — ви точно оціните ці деруни з сиром. Ну що, йдемо готувати?

Як приготувати деруни з сиром

Інгредієнти:

  • 2 картоплини великого розміру;
  • 50 г вершкового масла з високим відсотком жирності;
  • 100 г твердого сиру будь-якого ґатунку;
  • 50 г пшеничного борошна вищого ґатунку;
  • сіль та чорний мелений перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, ретельно миємо, натираємо на дрібній тертці та заливаємо холодною водою. Даємо картопляній масі "відпочити" 5 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль. Далі воду зливаємо та віджимаємо.
  2. На середньому вогні розігріваємо сковороду з 25 г вершкового масла|мастила| і просмажуємо картопляну масу до стану напівготовності.
  3. Картоплю відправляємо у зручну місткість, додаємо борошно, солимо та перчимо. Туди ж відправляємо натертий на великій тертці твердий сир і ретельно перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, що залишилося, ложкою викладаємо картопляну масу і смажимо деруни з обох боків до появи апетитної красивої скоринки.

Подаємо англійські деруни з домашньою сметаною та насолоджуємось. У вас вийде чудовий сніданок.