День бабака 2024: веселі листівки та картинки, щоб привітати близьких та підняти настрій

Читати російською
Автор

Надішліть близьким кумедну картинку з Днем бабака

У п’ятницю, 2 лютого, у світі відзначається цікаве свято – День бабака. Ця тварина шанується і в Україні, у нас також є свої знамениті бабаки, які пророкують погоду на весну. "Телеграф" вже розповідав про історію та традиції цього свята, а тепер пропонує добірку веселих картинок та листівок, щоб ви могли привітати рідних та друзів, і підняти їм настрій.

Як виявилося, у свята День бабака багаторічна історія, коріння якої сягає ще Стародавнього Риму. Найбільшої популярності та широкої популярності свято набрало з 1993 року, коли на екрани вийшов фільм "День бабака". До речі, саме ця кінострічка зробила фразу про "день бабака" крилатою. А фразеологізм цей означає повторювані події у житті.

В Україні найпопулярніші бабаки — харківський Тимко та львівські Мишко та Маруся. Саме цих звірків дістають із нір 2 лютого і з їхньою допомогою пророкують погоду на весну. За традицією, якщо бабак побачив свою тінь — зима триватиме ще 6 тижнів, а якщо не побачив — весна буде ранньою.

"Телеграф" підготував кумедну добірку картинок та листівок, щоб ви могли привітати близьких та друзів зі святом у месенджерах, піднявши їм настрій цього дня.

Телеграф

Раніше "Телеграф" розповідав про церковний календар на лютий 2024 року. Головні дати православних свят.