День бабака 2024: веселі листівки та картинки, щоб привітати близьких та підняти настрій

Читать на русском
Автор
14518
Привітайте рідних теплими словами і кумедними картинками
Привітайте рідних теплими словами і кумедними картинками. Фото Телеграф

Надішліть близьким кумедну картинку з Днем бабака

У п’ятницю, 2 лютого, у світі відзначається цікаве свято – День бабака. Ця тварина шанується і в Україні, у нас також є свої знамениті бабаки, які пророкують погоду на весну. "Телеграф" вже розповідав про історію та традиції цього свята, а тепер пропонує добірку веселих картинок та листівок, щоб ви могли привітати рідних та друзів, і підняти їм настрій.

Як виявилося, у свята День бабака багаторічна історія, коріння якої сягає ще Стародавнього Риму. Найбільшої популярності та широкої популярності свято набрало з 1993 року, коли на екрани вийшов фільм "День бабака". До речі, саме ця кінострічка зробила фразу про "день бабака" крилатою. А фразеологізм цей означає повторювані події у житті.

В Україні найпопулярніші бабаки — харківський Тимко та львівські Мишко та Маруся. Саме цих звірків дістають із нір 2 лютого і з їхньою допомогою пророкують погоду на весну. За традицією, якщо бабак побачив свою тінь — зима триватиме ще 6 тижнів, а якщо не побачив — весна буде ранньою.

"Телеграф" підготував кумедну добірку картинок та листівок, щоб ви могли привітати близьких та друзів зі святом у месенджерах, піднявши їм настрій цього дня.

З Днем бабака, листівки, картинки
День бабака, листівки, привітання
День бабака, листівки
День бабака, листівки, картинки
День бабака, листівки, картинки, привітання

Раніше "Телеграф" розповідав про церковний календар на лютий 2024 року. Головні дати православних свят.