Якою має бути ідеальна температура в холодильнику, щоб продукти зберігались довше: поради для господинь

Читать на русском
Автор
2160
Правильна температура в холодильнику забезпечить його якісну роботу (зображення створено за допомогою ШІ)
Правильна температура в холодильнику забезпечить його якісну роботу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, яку температуру варто підтримувати в холодильнику для якісної роботи.

Холодильник — це незамінний помічник у кожній оселі. Він допомагає нам зберігати продукти свіжими та смачними протягом тривалого часу.

Однак для того, щоб холодильник ефективно виконував свої функції, важливо підтримувати в ньому правильну температуру. Про це пише remont.com.ua.

Яка температура в холодильнику є ідеальною?

Залежно від того, які продукти ви плануєте зберігати в холодильнику, ідеальна температура може дещо відрізнятися. Однак в цілому, температура в холодильнику повинна бути в межах від 0 до 7 градусів Цельсія.

Ось рекомендації щодо оптимальної температури в холодильнику для різних типів продуктів:

  • Молоко, сир, йогурт, яйця — 0-4 градуси Цельсія.
  • М'ясо, риба, птиця — 0-2 градуси Цельсія.
  • Фрукти, овочі — 3-5 градусів Цельсія.
  • Квасолі, бобові, крупи — 5-7 градусів Цельсія.

Якщо температура в холодильнику буде занадто високою, продукти будуть псуватися швидше. Якщо температура буде занадто низькою, продукти можуть замерзнути і втратити свій смак.

Як підтримувати правильну температуру в холодильнику?

Щоб підтримувати правильну температуру в холодильнику, потрібно регулярно його розморожувати. Розморожування слід проводити не рідше одного разу на рік.

Також важливо правильно розміщувати продукти в холодильнику. Продукти, які швидко псуються, слід зберігати в найхолоднішій частині холодильника, тобто на нижніх полицях. Продукти, які не так швидко псуються, можна зберігати на верхніх полицях або в дверцятах холодильника.

Щоб температура в холодильнику була більш рівномірною, можна встановити в нього термометр. Термометр допоможе вам контролювати температуру в холодильнику і вчасно вносити необхідні корективи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як усунути неприємний запах з раковини на кухні. Також, ми писали, як часто потрібно міняти рушники.