Вдень до +5 градусів, але вітряно: коли у Києві буде нестійка погода

Читати російською
Автор

Весна вже на порозі

У столиці України продовжує панувати мінлива хмарність, яка найближчими днями принесе невеликі опади. За словами синоптиків, також варто готуватись до потепління, хоча до кінця тижня у місто завітають свіжі-сильні вітри.

Максимальні пориви вітру мають відбутись з ранку четверга і до вечора п'ятниці. Їх потужність не перевищуватиме 12 м/с, як повідомляють на сайті "Meteofor".

Останній день місяця, 31 січня, обіцяє бути хмарним, але сухим. У середу у другій половині доби вітер прогріється до +5 градусів тепла, хоча вночі ще тримались морози — -1 °C. Максимальні пориви вітру дутимуть до кінця доби — помірні 6 м/с.

Четвер, 1 лютого, принесе у місто похмуру погоду, іноді з опадами. Дрібний сніг та дощ варто очікувати лише ввечері. Вдень показники термометрів мають сягнути 5 теплих градусів, а вночі опуститись до +2 °C. У цю добу сила вітру збільшиться на 2-3 одиниці й найсильніші пориви передбачаються з ранку і до пізнього вечора — свіжі 8-9 м/с.

Наступного дня, 2 лютого, погода майже нічим не відрізнятиметься від минулих діб — у столиці на небі плаватимуть хмари, а сонце іноді визиратиме з-за хмар. Повітря вдень прогріється до 2 градусів тепла. Вночі охолоне до +1 °C. У цей день найбільші пориви вітру прогнозуються з ночі й до настання вечора — свіжі-сильні 9-12 м/с.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Україну мчить циклон, який принесе з собою мокрий сніг та вітер. Коли чекати на негоду, поділився прогнозом з "Телеграфом" відомий український синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.