Лід може врятувати ваші рослини: як його використовувати

Читать на русском
Автор
999
Навіщо поливати рослини льодом
Навіщо поливати рослини льодом. Фото freepik.com

За допомогою цього методу ви зможете забути про гниття рослин

Кожен, в кого вдома є кімнатні рослини, намагається правильно за ними доглядати. Однак інколи трапляється таке, що вони гинуть через незрозумілі причини. Однак є рішення. Раніше ми розповідали, як змусити орхідею зацвісти. Тепер поговоримо, як правильно поливати рослини, щоб вони не гнили.

Якщо переливати рослини, може виникнути коренева гниль. З часом стебло рослини почне розкладатися. Як цього не допустити, пише Главред.

Як правильно поливати рослини

Є простий спосіб, як забезпечити рослинам потрібну їм кількість води, але не перелити їх. Треба використовувати кубики льоду. Їх треба декілька штук.

Таким чином ви зможете зволожити рослини, але не спричиняти їх гниття. Кубики будуть поступово танути упродовж дня.

Також використовуючи лід, ви зможете економити час. Так вам не потрібно буде стояти та поливати рослини. Просто треба залити форму для льоду - а потім класти його на ґрунт з рослинами.

Варто зазначити, що не всі кімнатні рослини люблять холодну воду для поливу. Тому перед таким методом поливу варто переконатися, що вашій рослині потрібна саме така вода.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво для кімнатних рослин. Ми поділилися бюджетним методом з використанням яєчної шкарлупи.