Один фрукт зробить ваш кекс незабутнім: рецепт супершоколадної випічки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 9487
Готуйте відразу два — у вас обов’язково попросять добавки
Що може бути краще до сімейного чаювання, ніж домашній, смачний, ароматний кекс? А якщо ви приготуєте випічку із сезонними фруктами – випічка стане ідеальною.
Сьогодні разом із Shuba пропонуємо приготувати супершоколадний кекс, головним інгредієнтом якого є хурма. Саме цей фрукт перетворить звичайну випічку на ідеальний десерт. Перевіримо?
Як приготувати шоколадний кекс з хурмою
Інгредієнти на 8 порцій:
- хурма — 300 г;
- борошно пшеничне – 200 г;
- масло вершкове 73% — 180 г;
- цукор – 80 г;
- какао-порошок – 50 г;
- яйця курячі – 5 шт.;
- розпушувач – 10 г;
- суміш горіхів – 50 г;
- морозиво – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Хурму чистимо від шкірки, м'якуш розминаємо вилкою до пюре.
- Збиваємо яйця разом із цукром до повного його розчинення.
- В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач та какао. Поступово відправляємо отриману суміш у яйця. Туди ж додаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло, перемішуємо до однорідного стану. Додаємо подрібнені горіхи, знову все перемішуємо.
- Форму застеляємо пергаментним папером, виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо половину пюре із хурми. Чергуємо та відправляємо у розігріту до 180°C духовку на 45 хвилин.
Подаємо шоколадний кекс з хурмою разом із ванільно-шоколадним морозивом. У вас вийде фантастичний десерт.