Один фрукт зробить ваш кекс незабутнім: рецепт супершоколадної випічки

Читать на русском
Автор
9487
Готується просто, з’їдається швидко
Готується просто, з’їдається швидко. Фото shuba.life

Готуйте відразу два — у вас обов’язково попросять добавки

Що може бути краще до сімейного чаювання, ніж домашній, смачний, ароматний кекс? А якщо ви приготуєте випічку із сезонними фруктами – випічка стане ідеальною.

Сьогодні разом із Shuba пропонуємо приготувати супершоколадний кекс, головним інгредієнтом якого є хурма. Саме цей фрукт перетворить звичайну випічку на ідеальний десерт. Перевіримо?

Як приготувати шоколадний кекс з хурмою

Інгредієнти на 8 порцій:

  • хурма — 300 г;
  • борошно пшеничне – 200 г;
  • масло вершкове 73% — 180 г;
  • цукор – 80 г;
  • какао-порошок – 50 г;
  • яйця курячі – 5 шт.;
  • розпушувач – 10 г;
  • суміш горіхів – 50 г;
  • морозиво – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Хурму чистимо від шкірки, м'якуш розминаємо вилкою до пюре.
  2. Збиваємо яйця разом із цукром до повного його розчинення.
  3. В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач та какао. Поступово відправляємо отриману суміш у яйця. Туди ж додаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло, перемішуємо до однорідного стану. Додаємо подрібнені горіхи, знову все перемішуємо.
  4. Форму застеляємо пергаментним папером, виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо половину пюре із хурми. Чергуємо та відправляємо у розігріту до 180°C духовку на 45 хвилин.

Подаємо шоколадний кекс з хурмою разом із ванільно-шоколадним морозивом. У вас вийде фантастичний десерт.