Ці дуже популярні в Україні чоловічі імена походять від богів та богинь (список)

Читать на русском
Автор
2177
Згенеровано ШІ ("Телеграф")

У вас напевно є такий знайомий, і швидше за все навіть не один

Є думка, що ім’я, яке людина отримує при народженні, якимось чином впливає на її характер та життєвий шлях. З цією теорією можна сперечатися, але що справді незаперечно, — що кожне ім’я, що існує у світі, має свою історію. Так, кілька дуже поширених на сьогоднішній день в Україні чоловічих імен виникли від імен давніх богів та богинь.

Дмитро

Це грецьке ім’я, яке означає "посвячений богині землі та родючості Деметрі". Майже пів мільйона українців носять це ім’я згідно з даними сервісу "Рідні".

Розповсюдження імені Дмитро в Україні
Розповсюдження імені Дмитро в Україні

Денис

Це одна з форм грецького імені Діонісій, яке буквально означає "посвячений богу землеробства та виноробства Діонісу". В Україні зараз мешкає понад 110 тисяч носіїв цього імені.

Розповсюдження імені Денис в Україні
Розповсюдження імені Денис в Україні

Артем

Це ім’я є формою імені Артемій, яке походить від імені грецької богині родючості, полювання, покровительки всього живого на землі Артеміди. Понад 90 тисяч українців мають це ім’я.

Розповсюдження імені Артем в Україні
Розповсюдження імені Артем в Україні

Марк

Це латинське ім’я, яке, за однією з версій, походить від імені римського бога війни Марса. На сьогодні це ім’я досить рідкісне, лише кілька тисяч українців носять імена Марк і Марко.

Розповсюдження імені Марк в Україні
Розповсюдження імені Марк в Україні

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які прізвища мають українці, чиї предки були запорізькими козаками.