Квиток за 40 тисяч доларів: уродженка Одеси стане космічною туристкою (фото)

Читать на русском
Автор
853
Це перша українка, що полетить в космос
Це перша українка, що полетить в космос. Фото Facebook Ліни Бороздіної

Щоб купити квиток, українка двічі закладала свій будинок

Українки підкорюють не лише світ, а й космос. Стало відомо, що одеситка Ліна Бороздіна 26 січня полетить у суборбітальний космос. Здійснить вона це разом із членами екіпажу Unity.

Про це повідомили BBC News Ukrainian. Ліна стане першою українкою, яка полетить в космос. З нею буде ще троє космічних туристів.

Квиток для польоту в космос Ліна придбала ще у 2005 році за 450 тисяч доларів. Вона живе та працює у Сполучених Штатах Америки. Також відомо, що політ у космос — мрія її дитинства. Ліна багато чим жертвувала та брала кредити, щоб мати змогу оплатити квиток. Про це пише видання Vgorode. У космосі Ліна проведе у космосі 90 хвилин, декілька з яких у невагомості.

Ліна Бороздіна
Фото: Facebook Ліни Бороздіної

Хто така Ліна Бороздіна

Ліна Бороздіна — вчена-біохімік. Вона народилася у 1969 році в Одесі, де й виросла. Навчалася Ліна в Одеському національному політехнічному університеті на спеціальність "Біохімія". Згодом вона переїхала у США, та отримала їхнє громадянство. Одним з видом її діяльності було винайдення ліків для онкохворих людей.

Раніше "Телеграф" розповідав, що українка Ястремська пробилася у півфінал Australian Open. Дівчина показала свій найкращий результат.