"Міс Японія 2024" стала українка, але не всім це сподобалось: деталі

Читать на русском
Автор
2261
Кароліна Шиїно - "Міс Японія 2024"
Кароліна Шиїно - "Міс Японія 2024". Фото instagram.com/karolina0824

Міс Японія має європейську зовнішність

Кароліна Шиїно — українка, що майже все життя провела в Японії. Цьогоріч вона стала "Міс Японія". Це спричинило неабиякі суперечки та обговорення у суспільстві. Дівчина має європейську зовнішність, що й спричинило расовий скандал.

Після перемоги у "Міс Японія" Кароліна представлятиме Японію на конкурсі "Мій Всесвіт". Про це повідомляє ВВС.

Коли її перемогу було оголошено, вона заплакала й промовила: "Існували расові бар'єри, і було складно бути прийнятою в якості японки". 26-річна модель — уродженка України, однак коли їй було 5, дівчина переїхала до Японії, міста Нагої. Там вона й виросла. З часом вона отримала японське громадянство. Зараз Кароліна стала першою натуралізованою громадянкою Японії, яка виграла конкурс "Міс Японія".

Кароліна Шиїно - міс Японія
Фото: missnippon.jp

Як на її перемогу відреагували в Японії

Одні назвали перемогу українки "знаком часу", в той час, як інші кажуть, що Кароліна не виглядає як та, яка повинна бути "Міс Японія". Дівчина не має японського походження. "Особа, яку обрали міс Японія, навіть не суміш японки, а 100% чиста українка. Зрозумійте, вона красива, але це не "Міс Японія". Де японськість?"- пишуть у коментарях на Х, що раніше було відомим як Твіттер.

Дехто пише, що ця перемога може надсилати японцям "хибні меседжі", визнаючи найкрасивішою дівчиною Японії європейську жінку. Є й ті, хто вважає перемогу Кароліни "політичним рішенням". Аргументують це тим, що росіянка не перемогла б у цьому конкурсі.

Учасниці "Міс японія"
Учасниці "Міс японія". Фото: missnippon.jp

Організатор конкурсу "Міс Японія" Ай Вада, у свою чергу каже, що перемога українки "дала нам можливість переосмислити, що таке японська краса": японська краса існує не в зовнішньому вигляді, не в крові, але вона глибоко в нашому серці".

Раніше "Телеграф" розповідав, що фільм про Маріуполь номіновано на премію "Оскар". Українське кіно вдруге серед номінантів.