Ви впевнені, що знаєте, як часто треба прати піжаму? Ось чому ви могли помилятися протягом усього життя

Читать на русском
Автор
989
Піжама - це нічний комфорт (фото створене з допомогою ШІ)
Піжама - це нічний комфорт (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Відкрийте для себе несподівані факти

Піжама — це не просто одяг для сну. Вона символізує комфорт та розслаблення після важкого дня. Однак, не всі замислюються про те, як часто її потрібно прати. Неправильний догляд за піжамою може призвести не тільки до втрати її первинної краси, але й до різних шкірних проблем.

Оптимальна частота прання піжами — один раз на два-три дні, як пише unian. Це пов'язано з тим, що під час сну на піжамі накопичуються піт, шкірне сало, відмерлі клітини шкіри, а також пилові кліщі. Ці речовини можуть стати причиною неприємного запаху, подразнень шкіри та навіть інфекцій.

Однак, частота прання піжами може залежати від таких факторів:

  • Ваш рівень пітливості. Якщо ви сильно потієте під час сну, то піжаму слід прати частіше, наприклад, один раз на день або через день.
  • Ваш тип шкіри. Якщо у вас жирна шкіра, то піжаму також слід прати частіше, оскільки на ній швидше накопичується шкірне сало.
  • Ваше зовнішнє середовище. Якщо ви живете в жаркому та вологому кліматі, то піжаму також слід прати частіше, оскільки в цих умовах бактерії розмножуються швидше.

Кілька порад, як правильно прати піжаму:

  • Використовуйте делікатний режим прання. Піжама, як правило, виготовляється з м'яких, ніжних тканин, тому важливо прати її на низькій температурі (не вище 40 градусів за Цельсієм) і з використанням м'яких миючих засобів.
  • Перед пранням виверніть піжаму навиворіт. Це допоможе захистити зовнішні тканини від зносу.
  • Не використовуйте відбілювачі. Відбілювачі можуть пошкодити тканину піжами.
  • Після прання сушите піжаму на свіжому повітрі. Сушити піжаму в сушильній машині не рекомендується, оскільки це може пошкодити тканину.

Слідкуючи за цими порадами, ви зможете зберегти свою піжаму в хорошому стані і забезпечити собі здоровий сон.

Раніше "Телеграф" розповідав, як повернути колишній вигляд светру, який сів після прання. Окрім цього, вас може зацікавити лайфхак, який допоможе встати з ліжка холодним зимовим ранком.