На це запитання ви точно не знаєте відповіді: чому ковбасу ріжуть навскіс

Читать на русском
Автор
36200
Відповідаємо на запитання, про яке ви навіть не замислювалися
Відповідаємо на запитання, про яке ви навіть не замислювалися. Фото tsn.ua

Виявляється, все дуже просто

Важко уявити наше життя без найрізноманітніших ковбас. Цей продукт часто є у нашому холодильнику. З питанням якості ковбаси ми вже розібралися, тепер поговоримо про спосіб нарізки.

Чи звертали ви увагу, що часто і в магазинах, і на святкові столи ковбасу нарізають навскіс? Разом із "ТСН" розповімо, чому.

Чому ковбасу розрізають навскіс — легенда

Існує жартівлива легенда, що в черевику одного м’ясника завелася миша і він пішов працювати з босою ногою. Під час роботи він не міг зосередитись і нарізав ковбасу навскіс. Виявилося, що така ковбаса виглядає привабливіше, ніж нарізана скибочками. Тому продукт почали нарізати тільки таким чином.

Справжні причини нарізки ковбаси навскіс

По-перше, це зручніше. М’ясо легше поділяється на частини, ковбаса не розвалюється на частини та не втрачає форму.

До того ж нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса має привабливіший вигляд і на неї звертають увагу покупці. До того ж завдяки косому зрізу краще оцінити якість товару, його склад.

Також таким чином додатково створюється ефект, ніби ковбаса більша, ніж є насправді. Наприклад, для одного бутерброду вистачить 1-2 нарізаних навскіс скибок. А от якщо різати рівно, то продукту знадобиться більше.

Також вважається, що смак нарізаних під кутом продуктів відчувається краще завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. До того ж це один зі способів економії — тонкі скибочки під кутом дозволяють "розтягнути" задоволення від ковбаси надовше.

А якщо ви наллєте на ковбасу окріп, ви позбавитеся однієї проблеми. Спробуйте і переконайтеся.