До мурах по шкірі: 5 фільмів про війну, які варті вашої уваги

Читать на русском
Автор
19149
Фыльми про війну дозволяють подивитись на сьогодення під іншим кутом (зображення створено за допомогою ШІ)
Фыльми про війну дозволяють подивитись на сьогодення під іншим кутом (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо вам 5 фільмів про війну, які вартують уваги.

Військові фільми – це особливий жанр кінематографу, який дозволяє зануритися в атмосферу війни, відчути її жахи. У цій добірці ми зібрали найкращі новинки фільмів про війну, які варто подивитися всім любителям жанру.

В цій добірці є як історичні фільми, так фільми на реальних подіях.Про це пише kinohata.

Перекладач (2023)

Свіжа новинка від Гая Річі розповідає про сержанта Джона Кінлі, який служить в Афганістані. Перед демобілізацією військовому належить виконати останнє завдання з місцевим перекладачем Ахмедом. Загін потрапляє в засідку, і Джон залишається живим тільки завдяки Ахмеду. Через деякий час у сержанта Кінлі з’явиться можливість повернути борг, ризикуючи власним життям.

Трейлер фільму "Перекладач" (2023)

На Західному фронті без змін (2022)

Німецький фільм за романом Ремарка показує жахи Першої світової війни. Молоді німці вірять у імперські гасла та записуються добровольцями. Але на полі бою вони стикаються з жорстокістю і обманом. Рядовий Боймер і його друзі намагаються вижити в пеклі, де їм доводиться вбивати чи бути вбитими.

Трейлер фільму "На Західному фронті без змін" (2022)

Грейхаунд: Битва за Атлантику (2020)

У 1942 році США посилають через Атлантику морський конвой із вантажем для союзників. Конвой охороняють військові кораблі під командуванням капітана Краузе. Він не має досвіду в бою, але повинен боротися з німецькими підводними човнами, які чекають в океані. Хто переживе цей смертельний бій?

Трейлер фільму "Грейхаунд: Битва за Атлантику" (2020)

Вісім сотень (2020)

Видовищний китайський фільм на військову тематику має реальну основу. 1937 рік, Японо-китайська війна. Два береги річки Суджоу та неймовірний контраст. З одного боку – 400 солдатів армії Китаю ведуть нерівний бій з Імператорською армією Японії, з іншого – мирне життя та вогні великого міста.

Трейлер фільму "Вісім сотень" (2020)

1917 (2019)

Вражаюча новинка військового кіно – драма Сема Мендеса про Першу світову війну. Картина отримала 10 номінацій на "Оскар" та перемогла у трьох із них. Дія відбувається навесні 1917-го. Капрал Блейк разом із товаришем по службі вирушає на виконання смертельно небезпечної місії. Вони повинні перетнути зайняту ворогом територію та доставити важливий наказ.

Трейлер фільму 1917 (2019)

Загалом, ця добірка пропонує широкий спектр тем та жанрів, тому кожен любитель військового кіно знайде в ній щось для себе.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про фільми які варто подивитись кожній жінці. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.