Кожен день, наче каторга: 6 героїв фільмів, які ненавидять свою роботу

Читать на русском
Автор
1321
Історії про професійне вигорання (фото створене з допомогою ШІ)
Історії про професійне вигорання (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

7 героїв фільмів, які показали нам, що це таке

Вигорання на роботі — це поширена проблема, яка може торкнутися будь-кого. Вона може призвести до фізичних і психологічних проблем, а також до погіршення продуктивності праці. Не дивно, що ця тема часто піднімається в кіно. Ось топ-героїв фільмів, які вигоріли на роботі:

  1. Ларрі Гопнік з фільму "Серйозна людина". Цей професор єврейського коледжу вигорів через особисті та професійні проблеми, включаючи розлучення з дружиною, крадіжку грошей дітьми, а також ворожі анонімні записки, що загрожують його роботі.
  1. Фінеас Барнум з фільму "Найвеличніший шоумен". Він вигорів, коли компанія, де він працював, збанкрутувала. Але він зміг перетворити цю ситуацію на свою користь, започаткувавши власний бізнес.
  1. Джой Мангано з фільму "Джой". Ця американська домогосподарка вигоріла, працюючи безперервно. Але вона змогла перетворити своє вигорання на успіх, створивши власну імперію на ринку.
  1. Генеральний менеджер Оклендської бейсбольної команди з фільму "Людина, яка змінила все". Цей герой втомився від життя через обмежені фінансові можливості, але зміг досягти конкурентоздатності, переборовши страх, апатію та тиск зовнішнього ринку.
  1. Майя з фільму "Почни спочатку". Вона ненавидить свою роботу, але змогла знайти нову в великій корпорації і довести всім, що вроджений талант і блискучий креатив так само важливі, як і диплом престижного університету.
  1. Боб Слейдл з фільму "Майкл Клейтон". Цей адвокат занепав духом через виснажливу роботу і стрес, але зміг знайти новий шлях, відмовившись від своєї професії.

Ці герої демонструють, що вигорання може бути не тільки викликом, але й можливістю для змін та особистого зростання. Стрічки пропонують історію, як людям вдається подолати темну смугу у житті.

Раніше "Телеграф" розповідав, як попередити вигорання на роботі і повернути собі радість життя. Окрім цього, вас може зацікавити перегляд українського кіно яке номіновано на премію "Оскар".