В Україні різко похолодає: де буде до -18 і скільки протримаються сильні морози

Читать на русском
Автор
25813
Цього року в Україні стоїть класична зимова погода
Цього року в Україні стоїть класична зимова погода. Фото freepik.com

Потепління поступиться місцем низьким температурам

У січні українці живуть за умов погодних гойдалок, різкі переходи від відлиги до морозів — типові для цієї зими. Незабаром стовпчики термометрів подекуди опустяться до -18.

За прогнозами Укргідрометцентру, вдень 20 січня стовпчики термометрів показуватимуть від +2 (Херсонщина, у Криму — до +6), до -5 (Чернігівщина). На всій території ймовірний невеликий сніг, у східній частині країни з дощем.

"20 січня на дорогах України, крім Криму та Приазов’я, ожеледиця (I рівень небезпеки, жовтий). Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць", — попередили синоптики.

У неділю, 21 січня, вночі прогнозується 3-8 градусів морозу, вдень буде від +3 до -5. У деяких областях невеликий сніг.

Карта погоди на 21 січня

У понеділок, 22 січня, в Україні знову різко похолодає, проте сильні морози накриють не всю країну – вони охоплять Чернігівську, Сумську, Харківську та Полтавську області, де вночі стовпчики термометрів покажуть 13-18 градусів морозу, на решті території країни – від 3 до 11 градусів нижче за нуль. Вдень прогнозується від +3 на Львівщині до -8 на Сумщині.

Карта погоди на 22 січня

На щастя, екстремальні морози не затримаються надовго і вже у вівторок, 23 січня, вночі в країні очікується +1 -9 градусів, найхолодніше — на сході. Вдень синоптики обіцяють +5 -3 градуси. На заході, у центрі та на півночі — сніг.

Карта погоди на 23 січня

Раніше відомий український народний синоптик Володимир Деркач у своєму прогнозі для "Телеграфа" розповів, чого чекати від погоди у лютому. Він повідомив, чи відчують українці цього місяця перший подих весни.