На вечерю швидко та легко: 4 салати з пекінської капусти, які стануть вашими новими улюбленцями

Читать на русском
Автор

Надзвичайно легкі і смачні салати

Одним із продуктів, що заслуговує особливої уваги, є пекінська капуста. Цей вид капусти, відомий також як китайська капуста, є невід'ємною частиною азійської кухні та поступово завойовує популярність в усьому світі. Завдяки своїм унікальним харчовим властивостям та гнучкості в кулінарії, пекінська капуста стала важливим елементом здорового раціону.

Разом з konotop.city ми підготували підбірку легких та смачних рецептів салатів із пекінської капусти.

Класичний салат з пекінською капустою та куркою

Складові:

  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Варена куряча грудка – 300 г
  • Свіжі огірки – 2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Пекінську капусту нарізати тонкими смужками.
  2. Курячу грудку нарізати невеликими кубиками.
  3. Огірки нарізати соломкою.
  4. Змішати капусту, курку, огірки в салатник.
  5. Додати майонез, сіль та перець за смаком.
  6. Перемішати і подавати.

2. Салат з пекінською капустою та креветками

Складові:

  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Варені креветки – 200 г
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Пекінську капусту нарізати смужками.
  2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  3. В салатник змішати капусту, цибулю та креветки.
  4. Заправити лимонним сіком та оливковою олією.
  5. Посолити, поперчити за смаком та перемішати.

3. Вегетаріанський салат з пекінською капустою

Складові:

  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелений горошок – 100 г
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Кунжутна олія – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик

Приготування:

  1. Капусту нарізати смужками.
  2. Перець та моркву нарізати соломкою.
  3. Часник подрібнити.
  4. Змішати капусту, перець, моркву та горошок в салатник.
  5. Заправити соєвим соусом та кунжутною олією.
  6. Додати часник і перемішати перед подачею.

4. Салат з пекінської капусти, шинки та корейської моркви

Складові:

  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Шинка — 300 г
  • Волоські горіхі — 100 г
  • Твердий сир — 150 г
  • Морква по-корейськи — 200 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Сіль і майонез за смаком

Приготування:

  1. Всі складові салату нарізаємо соломкою.
  2. Додаємо подрібнені горіхи та корейську моркву.
  3. Заправляємо за смаком, перемішуємо.

Якщо все ж таки у вас залишилося трохи пекінської капусти, пропонуємо приготувати з неї незвичайні капусти за рецептом "Телеграфа". Навряд чи хтось відмовиться від таких страв.