Для стимуляції росту та пишного цвітіння: як приготувати буряковий відвар для поливу вазонів

Читать на русском
Автор
9443
Кімнатні рослини розростуться з новою силою
Кімнатні рослини розростуться з новою силою. Фото Freepik

Це добриво можна приготувати своїми руками

Всі кімнатні рослини в будинку вимагають догляду та удобрення. Досвідчені господині знають, як без особливих витрат підживити свої вазони, щоб стимулювати їхнє зростання і цвітіння. "Телеграф" вже розповідав про ефективне добриво для кактусів, а сьогодні ділиться як приготувати супер відвар для поливу вазонів.

Як виявилося, є бюджетний спосіб зробити добриво для поливу вазонів – приготуйте буряковий відвар, пише glavred.info. Це добриво підійде практично для всіх кімнатних рослин в домі та стимулюватиме їх ріст та цвітіння. У ньому міститься калій, кальцій, магній, фтор, марганець та фосфор, які дуже корисні для вазонів. Якщо поливати рослини таким супер відваром, вони почнуть краще розвиватися, рости та пишно цвісти.

Як приготувати буряковий відвар

Просто відваріть буряк звичним способом, а воду, в якій він варився, остудіть і змішайте зі звичайною водою один до одного. Все, добриво готове, можна поливати вазони. Найкраще додавати бурякове добриво в горщики, поки воно свіже, не потрібно відстоювати. Поливати вазони відваром буряків можна раз на тиждень, особливо це буде корисно в період вегетації рослин.

До речі, добриво для вазонів можна приготувати і з інших овочів, наприклад, з відвару моркви або лушпиння цибулі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати добрива для розсади своїми руками. Простий рецепт бюджетного підживлення.