Деталі, які зроблять плов неймовірним: на що звернути увагу, щоб не зіпсувати страву

Читать на русском
Автор
2878
Плов можна приготувати ще смачніше
Плов можна приготувати ще смачніше. Фото myastoriya.com.ua

Так страва буде фантастично смачною

Ми розповідали про тонкощі приготування млинців, які завадять їм порватися. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати найсмачніший плов.

Це універсальна страва, різні варіації якої популярні в багатьох країнах світу. Однак, щоб приготувати справжній плов, потрібно дотримуватися кількох важливих правил. Про них розповіли на порталі Ukr.media.

Вибір рису

По-перше, потрібно правильно вибрати рис. Для плову підходять міцні сорти рису з прозорими зернами середньої довжини. Найкращі варіанти: узбецький і таджицький рис. Перед приготуванням рис потрібно перебрати, кілька разів промити і вимочити пару годин в підсоленій воді.

М’ясна складова

Важливо вибрати правильне м'ясо. Найкращим варіантом для плову є баранина, особливо грудинка, лопатка або задня частина. Якщо ви використовуєте м'ясо з кістками, беріть його удвічі більше. Також підійде свинина або яловичина, але телятина не підійде, оскільки вона вийде не такою ароматною.

Спеції

Потрібно правильно підібрати олію і спеції. Для плову використовують кукурудзяну олію або курдючний жир. Приправляють плов ягодами барбарису, гострим перцем, іншими спеціями — за бажанням. Не варто використовувати готові суміші прянощів, складені нібито саме для плову.

У чому варити плов

Дуже важливо вибрати правильний посуд. Плов готують в чавунній каструлі з прямими стінками та обов’язково товстим дном. Не можна використовувати тонкостінний або емальований посуд.

Якщо ви дотримуєтеся цих правил, у вас вийде справжній плов, який порадує вас своїм смаком і ароматом. Також ми розповідали, як приготувати найсмачніші пельмені.