Як відмити плиту від жиру: поради господинь

Читать на русском
Автор
1130
Плиту можна швидко відмити народними методами (зображення створено за допомогою ШІ)
Плиту можна швидко відмити народними методами (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як відмити плиту від жиру

Плита — це один з найважливіших елементів кухні. На ній ми готуємо їжу, тому вона постійно забруднюється жиром, нагаром і іншими забрудненями. Якщо не мити плиту регулярно, то вона швидко стане непридатною до використання. Про це пише Aпостроф.

У цій статті ми розповімо вам про прості та ефективні способи, як відмити плиту від жиру.

1. Підготовка

Перш ніж приступати до миття плити, її потрібно підготувати. Для цього відключіть плиту від електроживлення і охолодіть її. Якщо плита газова, то вимкніть газ.

Потім видаліть з плити всі рештки їжі і жиру. Для цього ви можете використовувати скребок або губку. Якщо жир засох, то його можна розм'якшити за допомогою розчину води і мила.

2. Місце для миття

Для миття плити вам знадобиться таз або відро з теплою водою. У воду можна додати миючий засіб або засіб для миття посуду.

Також вам знадобиться губка або м'яка ганчірка. Не використовуйте для миття плити абразивні засоби, так як вони можуть пошкодити поверхню плити.

3. Способи миття

Існує кілька способів миття плити від жиру. Ось кілька найефективніших:

  • Мило і вода. Це найпростіший і доступний спосіб. Просто нанесіть миючий засіб на поверхню плити і залиште на кілька хвилин. Потім промийте плиту теплою водою і протріть насухо.
  • Сода і оцет. Цей спосіб допоможе видалити навіть застарілий жир. Змішайте в рівних пропорціях соду і оцет і нанесіть отриману суміш на поверхню плити. Через 15-20 хвилин промийте плиту теплою водою і протріть насухо.
  • Сода і лимонний сік. Цей спосіб також допоможе видалити застарілий жир. Змішайте в рівних пропорціях соду і лимонний сік і нанесіть отриману суміш на поверхню плити. Через 15-20 хвилин промийте плиту теплою водою і протріть насухо.
  • Гірчичний порошок. Гірчичний порошок має дезінфікуючі властивості, тому він допоможе не тільки відмити плиту від жиру, але і знезаразити її. Змішайте гірчичний порошок з водою до отримання густої кашки і нанесіть її на поверхню плити. Через 15-20 хвилин промийте плиту теплою водою і протріть насухо.

4. Догляд за плитою

Щоб плита залишалася чистою і сяючою, важливо регулярно за нею доглядати. Після кожного використання плити її потрібно протирати вологою ганчіркою, щоб видалити залишки їжі і жиру.

Також раз на тиждень плиту потрібно мити за допомогою одного з описаних вище способів.

Щоб полегшити собі завдання з миття плити, використовуйте спеціальні миючі засоби для плит. Ці засоби розроблені спеціально для очищення поверхонь плит і не пошкоджують їх.

Крім того, ви можете використовувати спеціальні засоби для захисту плит від жиру. Ці засоби створюють на поверхні плити захисну плівку, яка відштовхує жир і нагар.

Раніше "Телеграф" розповідав, з якими засобами рекомендується прати рушники, щоб вони стали м’якшими.