Помилка, яка псує суп: майже всі господині неправильно використовують лавровий лист
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 28855
Розкриваємо секрети кулінарії
Лавровий лист — це одна з найпопулярніших приправ у світі. Його використовують у супах, борщах, соусах, м'ясних та овочевих стравах. Лавровий лист має багатий аромат і смак, які можуть значно поліпшити смак будь-якої страви.
Однак, як виявилося, багато людей неправильно додають лавровий лист в суп. За словами кулінара Лаврентія Кошового, 90% господинь роблять цю помилку, повідомляє gsminfo.
Яка ж помилка найпоширеніша?
Багато людей додають лавровий лист у суп на початку варіння. Це велика помилка. Лавровий лист має дуже яскравий смак, який може перебити смак інших складових, якщо його додати зарано.
Коли ж потрібно додавати лавровий лист у суп?
Краще додавати лавровий лист за 5-10 хвилин до закінчення приготування супу. За цей час він встигне віддати свій аромат і смак, але не зможе перебити смак інших складових.
Ще одна помилка, яку часто роблять господині, — це використання занадто багато лаврового листа.
Достатньо додати один-два листи лаврового листа на літр супу. Якщо додати більше, суп може стати гірким і неприємним на смак.
Кілька порад, як правильно додавати лавровий лист у суп:
- Додавайте лавровий лист за 5-10 хвилин до закінчення приготування супу.
- Використовуйте не більше двох листів лаврового листа на літр супу.
- Перед додаванням лаврового листа в суп його можна злегка пом'яти руками. Так він краще виділить свій аромат і смак.
Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати смачний і ароматний суп з правильною дозою лаврового листа.
Раніше "Телеграф" розповідав, як засолити сало незвичайним способом.