5 фільмів, які показали талант Тімоті Шаламе: не пропустіть ці шедеври

Читать на русском
Автор
1991
5 ролей, які зробили його зіркою (фото створене з допомогою ШІ)
5 ролей, які зробили його зіркою (фото створене з допомогою ШІ). Фото ua.kinorium.com

Фільми, які ви захочете переглянути знову і знову

Тімоті Шаламе, один із найяскравіших і талановитих акторів молодого покоління, вже встиг заявити про себе величезною кількістю чудових ролей. Його здатність перевтілюватися та відчувати своїх персонажів зробила його одним із найвидатніших акторів свого часу. Його фільми — це завжди захоплюючі і емоційні історії, які залишають глибокий слід у душі.

У цьому огляді ми пропонуємо вашій увазі відібрані п'ять фільмів із Тімоті Шаламе, які преставлені сайтом kino.24tv.

Гарний хлопчик (2018)

IMDb: 7.3

Це зворушлива біографічна драма розповідає про видатного журналіста, який стикається з випробуванням, коли його талановитий син піддається наркозалежності. Головний герой — успішний батько трьох дітей, що одружився вдруге, відомий своїми роботами у провідних американських виданнях. Його життя перевертається догори дном, коли син від першого шлюбу, який виріс з ним і успішно закінчив школу, зіткнувшись з вступом до кількох коледжів, потрапляє у пастку наркотиків. Після того, як батько знаходить свого сина у лікарні після чергової вечірки, він дізнається, що хімія стала для його сина небезпечним захопленням. Батько розпочинає боротьбу за відновлення довірливих відносин з сином, намагаючись врятувати його від самознищення.

Гарний хлопчик (2018)

Маленькі жінки (2019)

IMDb: 7.8

Ця захоплююча та оптимістична екранізація відомого американського роману Луїзи Мей Олкотт розповідає про чотирьох сестер, кожна з яких унікальна своїм характером, які виросли та шукають своє місце у світі. У центрі оповіді — життя сімейства Марч у старовинному маєтку в Массачусетсі під час Громадянської війни у США. Чотири сестри — Джо, Мег, Емі та Бет, разом із своєю матір'ю, чекають на повернення батька з війни. Вони проводять свій час, займаючись повсякденними справами, характерними для дівчат з аристократичних сімей того часу, такими як ігри, бали, та усі разом закохуються в сусідського хлопчика Теодора. З роками, доля розкидає сестер по різних місцях і країнах. А бунтівна Джо вирішує зафіксувати їхні дитячі пригоди на папері.

Маленькі жінки (2019)

Дюна (2021)

IMDb: 8.5

Цей фільм розповідає про життя Пола Атріда, обдарованого юнака зі знатної сім'ї, приреченого на видатне майбутнє, яке він поки не може повністю осягнути. Одного разу його сім'я відправляється на далеку і небезпечну планету Арракіс. У її безмежних піщаних пустелях видобувають унікальну спецію — цінний психоделічний продукт, критичний для міжзоряних подорожей. Їх зусилля ускладнюються через страхітливих істот — величезних піщаних хробаків, чутливих до звуку і здатних поглинати все на своєму шляху. Але сім'я Атрідів не знає, що їхня подорож на планету — це пастка, яка може коштувати їм життя.

Дюна (2021)

Назви мене своїм ім'ям (2017)

IMDb: 7.8

Це чудова мелодрама, яка розкриває тему взаємовідносин: сімейних, дружніх, романтичних, а також відношення до самого себе. Сюжет розгортається в літні місяці 1983 року в одному з мальовничих куточків північної Італії. Головний герой, сімнадцятилітній Еліо, проводить літо у віллі своїх батьків — американського професора та італійської перекладачки. Вони спілкуються та читають книжки, але з прибуттям американського аспіранта Олівера, який приїжджає до батька Еліо, звичне життя сім'ї зазнає змін. Цей нахабний та ексцентричний гість вносить непередбачуваність у повсякденність і кардинально змінює життя молодого Еліо.

Назви мене своїм ім'ям (2017)

Дощовий день в Нью-Йорку (2019)

IMDb: 6.5

Дія фільму розвертається у Нью-Йорку, куди на вихідні приїздить пара — Гетсбі та його дівчина Ешлі. Ешлі, молода журналістка, в захваті від можливості взяти інтерв'ю у відомого кінорежисера. Запланована коротка зустріч, що мала тривати лише годину, давала надію закоханим насолоджуватися вікендом у місті. Проте несподіваний дощ змінює всі плани. Що мало бути коротким інтерв'ю, перетворюється на глибоке занурення Ешлі в світ кіно. Тим часом сором’язливий Гетсбі, зовсім несподівано для себе, опиняється у світі незалежного кіно та знаходить справжнє кохання.

Дощовий день в Нью-Йорку (2019)

Це лише п'ять із багатьох чудових фільмів із Тімоті Шаламе. Якщо ви ще не ознайомилися з його роботою, обов'язково додайте ці фільми до свого списку "must-watch".

Раніше "Телеграф" розповідав, про 4 фільми про людей, які не боялися йти на ризик.