В Україну прийшла відлига: скільки вона протримається і де буде найтепліше

Читать на русском
Автор
19092
В Україні – репетиція весни
В Україні – репетиція весни. Фото pixabay.com

Морози відступили

Після сильних морозів в Україну нарешті прийшла відлига. Найближчими днями температура повітря підніметься до +11 градусів, а в Криму навіть до +12 градусів.

Як прогнозує Український гідрометцентр, вдень у понеділок, 15 січня, буде -3 до +5 градусів (у Криму +8). На сході, півночі, у центрі та заході — невеликий сніг.

У вівторок, 16 січня, у нічний час стовпчики термометрів покажуть від +3 до -7 градусів, найхолодніше буде на Сумщині. Вдень прогнозується від -4 до +5, найвищі градуси очікуються на півдні та сході. По всій країні опади.

Карта погоди на 16 січня

У середу, 17 січня, стане холодніше, вночі градусники покажуть 4-13 градусів морозу, вдень +4 -6. Без опадів, по всій Україні буде хмарно із проясненнями.

Карта погоди на 17 січня.

У четвер, 18 січня, вночі синоптики прогнозують -1 -11 градусів, вдень буде -1 +10 градусів, "плюси" вдень очікуються по всій країні, але найхолодніше буде на півночі та сході. На заході, в центральних областях та на півночі дощ, місцями зі снігом.

Карта погоди на 18 січня

У п’ятницю, 19 січня, в нічний час очікується від 5 градусів морозу до 6 тепла, найхолодніше — на Львівщині, найтепліше на півдні. Вдень термометри покажуть від -1 до +11 (у Криму +12). Найхолоднішим регіоном буде захід України.

Карта погоди на 19 січня

Раніше народний синоптик Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, на яку погоду чекати у другій та третій декаді січня. Він також дав прогноз на лютий.