У ресторанах омлет виходить суперпишним, і ось чому

Читать на русском
Автор
29985
Спробуйте — і у вас вийде найніжніший омлет
Спробуйте — і у вас вийде найніжніший омлет. Фото Сегодня

Впізнали самі, поділилися з вами

Складно уявити простіше, смачніше та ситніше сніданок, ніж пишний омлет. Кожен кулінар має свій, роками перевірений рецепт — в омлет часто додають ковбаски, сир чи овочі, гриби, спеції.

Однак омлет може в процесі приготування "впасти". Щоб радувати близьких "омлетною хмаркою" вранці, потрібно знати кілька хитрощів. Ось ними й поділимося разом із "ТСН".

Що додати до омлету, щоб він був пишним

Досвідчені кулінари радять додати в омлет лимонний сік — і блюдо ніколи не "впаде". Річ у тому, що кислота лимонного соку трохи затримує згортання яєць під час перемішування на гарячій поверхні сковороди й омлет залишиться пишним навіть після подачі на стіл.

На смак омлету пару крапель лимонного соку не вплине. Навпаки, страва набуде необхідної легкості.

Як готувати омлет, щоб він вийшов пишним

Досвідчені кулінари користуються дивовижною хитрістю: на кожні два цілих яйця додають ще один жовток. Так страва виходить більш пишною, а її текстура — більш кремовою.

Ніколи не збивайте яйця у сковороді. Краще попередньо збити їх вилкою в мисці.

Виливати яйця краще в холодну, а не гарячу сковороду. Коли вони почнуть нагріватись, зніміть з плити сковороду, продовжуючи помішувати страву. Якщо ж омлет швидко згортається, зніміть його відразу з плити та перемішайте. Це ж зробіть і наприкінці приготування страви.

А щоб омлет був ще смачнішим, додайте в нього один інгредієнт. Цей рецепт точно буде у вашій записнику.