Чим удобрювати орхідеї в домашніх умовах, щоб пишно цвіли та швидко росли: секрет квітникаря

Читать на русском
Автор
39643
Підживлення для орхідей просте та ефективне
Підживлення для орхідей просте та ефективне. Фото Freepik

Рослина буде здоровою і міцною

Щоб ваша орхідея була розкішною, необхідно звернути увагу на кілька важливих аспектів, таких як правильний полив та ефективні підживлення. Експерти рекомендують, чим полити орхідею для цвітіння — для саморобного добрива можна використовувати овочі й навіть кухонні відходи, що може виявитися чудовим рішенням для піклування про квіти.

Express ділиться цікавою порадою з підживлення орхідей. Вона може стати у пригоді кожному квітникарю.

Чим полити орхідеї, щоб цвіли — натуральне підживлення

Вода, в якій був зварений рис, може бути відмінним органічним добривом для орхідей і підгодувати рослину додатковими поживними речовинами, такими як фосфор і білок. Вибір коричневого рису для використання як добрива кращий.

Він містить деякі важливі елементи, такі як ніацин, тіамін, рибофлавін та фолієва кислота, яких часто не вистачає у білому рисі. Крім того, сучасні сорти рису можуть містити кальцій, що є корисним елементом для рослини.

Це домашнє добриво допомагає:

  • прискорити зростання орхідеї;
  • зберегти листя здоровим;
  • зміцнити коріння.

Здорова та міцна орхідея порадує вас пишним цвітінням. Орхідеї як тропічні рослини особливо реагують на такі органічні добавки.

Важливо переконатися, що відварена рисова вода охолола до кімнатної температури, перш ніж додавати її до горщика з орхідеєю. Як альтернативний спосіб підживлення, можна використовувати розпилювач, обприскуючи водою коріння рослини вранці. Це забезпечить орхідею додатковими мінералами та зробить процес догляду за нею ще цікавішим.

Раніше "Телеграф" розповідав, які невибагливі рослини, що можна довго не поливати, чудово впишуться у будь-який інтер’єр. Подивіться фото цих красенів — вони зовсім не такі примхливі, як орхідея.