Зі Старим Новим роком 2024! Яскраві листівки та картинки

Читать на русском
Автор
54178
Старий Новий рік – це особливе свято Новина оновлена 13 січня 2024, 19:11
Старий Новий рік – це особливе свято. Фото Freepik

Старий Новий рік – не церковне свято

Щороку з 13 на 14 січня в Україні відзначають унікальне та улюблене багатьма свято — Старий Новий рік, або, як його ще називають, Новий рік на біс. Оскільки це свято не є церковним, його дата залишається незмінною після переходу ПЦУ та Української греко-католицької церкви на новоюліанський календар.

У цей час нашими пращурами зазвичай влаштовувалися вишукані святкові гуляння з різними стравами. Існувало навіть повір’я: "Як стіл накритий — такий і буде рік". Господині готували різноманітні види випічки, кутю, а також ставили на стіл м’ясні частування, включаючи холодець, ковбасу та буженину.

Кожен самостійно вирішує, чи відзначати Старий Новий рік, проте передати свої найкращі побажання близьким, побажати для них здоров’я, успіхів, здійснення мрій та, найголовніше, миру у цей складний для України час, можна будь-якого дня, незалежно від наявності святкового приводу.

"Телеграф" підготував для вас найкращі картинки для привітання рідних. Надішліть близьким та друзям барвисту листівку через соціальну мережу або месенджер.

листівка зі старим новим роком
листівка зі старим новим роком
листівка мирного неба і щастя
листівка вітаємо зі старим новим роком
листівка зі старим новим роком 2024
листівка зі старим новим роком 14 січня
листівка старий новий рік
листівка зі старим новим роком 2024

Раніше "Телеграф" розповідав, що призвело до переходу української церкви на нове літочислення. Чим відрізняється новоюліанський календар від григоріанського та юліанського, дізнайтеся з наступної статті.