Активоване вугілля - найкраще добриво для квітів: як його зробити

Читать на русском
Автор
219765
Як підживити квіти активованим вугіллям Новина оновлена 14 січня 2024, 20:53
Як підживити квіти активованим вугіллям. Фото facedobra.com

З цим добривом ваші кімнатні рослини пишно цвістимуть

Кімнатні рослини додають затишку та краси в оселі. Особливо, якщо вони квітучі. Однак для того, що вони добре цвіли, їм потрібен правильний догляд та підживлення. Раніше ми розповідали, як зробити добриво з яєчної шкарлупи. Тепер поговоримо про підживлення з активованого вугілля.

Активоване вугілля має безліч корисних властивостей. Його отримують з деревини, кісток або кокосової шкарлупи. Про це пише ProstoWay.

Як зробити добриво з активованого вугілля

  1. Є два способи. Перший (сухий) полягає в тому, що кілька таблеток треба подрібнити у крихту. Потім — зробити заглиблення у ґрунті 1-2 см і засипати туди вугільний порошок. Далі трохи засипаємо землею та злегка поливаємо. Це можна робити раз на місяць.
  2. Для другого (вологого) способу треба розчинити у воді декілька таблеток активованого вугілля. Чим розчином потрібно полити рослини так, щоб ґрунт був добре зволоженим. Таким способом можна користуватися раз на тиждень.

Активоване вугілля корисне тим, що воно має здатність очищати ґрунт від токсинів, важких металів тощо. Також це гарний спосіб, щоб позбутися надмірної кислотності ґрунту. Вугілля також покращує аромат і підсилює цвітіння квітів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво для квітів з бананових шкірок. Ми поділилися корисними порадами.