"Їх" чи "Їхній"? Вчимося писати правильно українською, використовуючи всього два правила

Читать на русском
Автор
43642
Як правильно писати — "їх" чи "їхній"
Як правильно писати — "їх" чи "їхній". Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Мовник пояснив, як легко запам’ятати правила

В українській мові одна з найпоширеніших помилок, з якою стикаються багато хто — як правильно писати і говорити — "їх" або "їхній". Є прості правила, які потрібно запам’ятати, щоб більше не робити таких помилок.

Мовник та автор підручників Олександр Авраменко в ефірі програми "Сніданок з 1+1" пояснив, як і в яких випадках правильно вживати "їх" чи "їхній". Важливо врахувати, що в українській використовуються ці два слова, просто в різних ситуаціях.

"Я раджу вам зробити ось так — візьміть будь-який словник… і ви переконаєтеся, що слова "їх і їхній" — синоніми, між ними можна поставити (знак — Ред.) дорівнює, коли мова йде про належність комусь або чомусь", — зазначив педагог.

За його словами, можна писати та говорити, наприклад, "це їх речі", і це "їх речі". Але якщо ми говоримо про те, щоб чекати на когось, то використовуємо тільки "їх", бо тут не йдеться про належність комусь чи чомусь.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що мовознавець Олександр Пономарів пояснив значення слів "фарби" та "барви"і розповів, у яких випадках їх правильно вживати.