На півночі 25 градусів морозу, на півдні — 12 тепла: Україна опинилася в центрі метеорологічного парадоксу

Читать на русском
Автор
15400
На півночі 25 градусів морозу, на півдні — 12 тепла: Україна опинилася в центрі метеорологічного парадоксу

На Україну насуваються жорсткі морози

Після відносно теплого початку року, на Україну насуваються жорсткі морози. За прогнозами синоптиків, вже цими вихідними в країну прийде відчутний мінус під акомпанемент рясних опадів.

Як довго триатимуть морози, і в яких регіонах вхурделить дужче? Про це "Телеграф" дізнавався у синоптикині Укргідрометцентру Діани Кривобок.

За словами Кривобок, в суботу, 6 січня, в Україні утвориться досить незвична синоптична ситуація: одні регіони добряче промерзнуть, а в інших буде майже весна.

"Що стосується температури повітря, то в північних областях вночі очікується від 5 до 12 градусів морозу, а вдень — до 6 градусів морозу. На решті територій країни вночі до 7 градусів нижче нуля, а вдень до +6 °С. Тепліше за все буде на південному заході: від 7 до 12 градусів тепла", — пояснила синоптикиня.

Звісно, будуть і опади.

"6 січня в північній частині України очікується сніг, на Закарпатті та Прикарпатті дощ. На решті територій країни буде без опадів", — додала Кривобок.

Починаючи з неділі, 7 січня, метеорологічна ситуація стане більш суворою, однак південь ще триматиметься.

"В Україну прийдуть складні погодні умови і сніг. Вдень у центральних, східних і південних регіонах очікується значний сніг і дощ, налипання мокрого снігу, ожеледиця. Температура вночі та вдень у північних регіонах від 8 до 13 градусів морозу, на решті територій від 1 до 6 градусів морозу. На Закарпатті і в південній частині ще збережеться плюсова температура до +8 °С", — підкреслила синоптикиня.

На початку нового робочого тижня, в понеділок, 8 січня, рясні опади не припиняться і навіть посиляться.

"В понеділок на півдні України очікується значний дощ із переходом в мокрий сніг і ожеледь. У східних і центральних областях очікуються значні опади у вигляді снігу. У західних та північних областях без опадів", — каже Кривобок.

За даними Укргідрометцентру, приріст снігового покриву протягом доби становитиме від 10 до 30 сантиметрів. Ну і, звісно ж, хутровини та ожеледиця на дорогах. Морозна температура спостерігатиметься у всіх без виключення регіонах країни.

"Температура повітря в цей день знизиться ще більше: вночі та вдень від 7 до 12 градусів морозу, а на заході та півночі від 12 до 20 градусів морозу вночі і 8-15 градусів нижче нуля вдень", — додала синоптикиня.

В Чернігівській і Сумській області, за даними Укргідрометцентру, до 25 градусів морозу!

У вівторок, 9 січня, опади вщухнуть. Сніжитиме тільки на півдні країни та в Криму.

Прохолодніше за все буде на півночі та сході України. Вночі синоптики прогнозують тут 15-20 градусів нижче нуля, а вдень від 10 до 13 морозу.

На заході та в центрі трохи тепліше: в нічну пору доби -8-12 °С, а вдень від 6 до 9 з позначкою "мінус".

Морозно буде і на півдні: від 4 до 8 градусів нижче нуля як вдень, так і вночі.

На екваторі робочого тижня, у середу, 10 січня, температурна картина буде наступна: на півдні, сході та в центрі вночі слід очікувати близько 15 градусів морозу, а вдень від 2 до 6 градусів нижче нуля.

На заході та півночі вночі близько 10 градусів морозу, а вдень тепліше: від 2 до 4 градусів з позначкою "мінус".

Опади цього дня пройдуть на півночі, північному заході та в центрі. А от наприкінці тижня морози почнуть слабшати.

"Після 10 січня очікуються коливання температур, однак все одно температура повітря буде нижчою від нуля", — резюмувала Діана Кривобок.