Більше не купуватимете в магазині: твердий сир із чотирьох інгредієнтів

Читать на русском
Автор

Приготування не потребує великих зусиль

У домашніх умовах можна приготувати не тільки смачні та корисні сосиски, але й твердий сир. Він готується досить просто, виходить твердим, а смаком чимось нагадує "Адигейський".

З таким сиром можна готувати бутерброди чи натирати на тертці до піци. А рецептом з нами поділилися на порталі"Say7".

Як приготувати твердий сир

Інгредієнти:

  • 1 літр молока (2.5-6%)
  • 1 кг сиру (5-9%)
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. соди (розпушувачем замінити не можна)
  • 1 ст. солі (без гірки)

Спосіб приготування:

  1. Молоко довести до кипіння, додати сир, варити протягом 3-х хвилин.
  2. Сир відкинути на марлю, дати сироватці стекти до того моменту, коли вона перестане капати.
  3. У каструлі розтопити масло, додати соду та сіль.
  4. Додати сир, варити, при помішуванні, протягом 5 хвилин.
  5. Зняти з вогню, трохи остудити.
  6. Яйце збовтати, додати до сиру яйце, добре перемішати.
  7. Масу викласти у форму, поставити в холодильник на 3-4 години.

Раніше ми публікували рецепт домашнього сиру лише з трьох інгредієнтів. Він буде настільки смачним, що спочатку ніхто не повірить, що ви не купили його в магазині.