Ваші батареї можуть гріти краще: допоможуть такі хитрощі

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, як зробити роботу радіаторів ефективнішою

Зі зниженням температури особливо хочеться, щоб вдома було затишно й тепло. Батареї опалення справляються зі своїм завданням та гріють на повну потужність. У такій ситуації можна скористатися методами, які зроблять приміщення теплішим. Але перед цим все-таки варто перевірити, чи не можуть батареї давати більше тепла.

Сантехнік поділився професійними хитрощами, завдяки яким батареї прогріються швидко та ефективно. При чому для цього не знадобиться ящик з інструментами та спеціальні знання.

Як зробити, щоб батареї краще гріли

Приберіть усі предмети з радіатора

Перш за все, переконайтеся, що ваші радіатори не закриті будь-якими предметами або речами, які можуть вплинути на тепло. Гаряче повітря підіймається за рахунок природної конвекції. Будь-які предмети, розташовані на радіаторах або під ними, майже напевно заважатимуть цьому процесу.

Протріть пил

Шари пилу не тільки виглядають непривабливо, але й забруднюють лопаті радіатора. У такий спосіб знижується ефективність. Пил у важкодоступних місцях зручніше видалити трубкою пилотяга зі спеціальною тонкою насадкою.

Налаштуйте батареї

Налаштуйте радіаторні клапани та переконайтеся, що всі батареї нагріваються з однаковою швидкістю. Якщо на батареї є холодні ділянки, значить в системі накопичилося повітря і його потрібно позбутися.

Придбайте вентилятор для радіатора

Вентилятори радіатора – це невеликі електричні кулери, які можна розмістити зверху чи знизу радіатора. Вони допоможуть підвищити продуктивність та швидше прогрівати кімнати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти тепло у квартирі, навіть якщо відключили електроенергію. Ці поради допоможуть не замерзнути навіть за тривалого відключення світла.