Топ-5 непримхливих рослин: зелень, яка виживе без світла та спеціальних добрив (фото)

Читать на русском
Автор
Фіалка є найбільш вдячною з кімнатних рослин
Фіалка є найбільш вдячною з кімнатних рослин. Фото Facebook

Невибагливі рослини озеленять ваш інтер'єр у будь-яку пору року

Невибагливі рослини "толерантні" до вашої забудькуватості та не потребують зайвих рухів, коли йдеться про догляд. Вони здатні гарно озеленити інтер’єр у будь-яку пору року.

"Телеграф" зібрав варіанти кімнатних рослин, над якими не треба довго мізкувати та створювати надкомфотні умови. Цю зелень треба лише періодично поливати.

Щучий хвіст. Це дуже витривала рослина, яка добре росте на сонці і в тіні, переносить сухе повітря, протяги, рідкий полив, може не отримувати потрібної порції сонячного світла. Влітку щучий хвіст можна поливати один раз на тиждень, а взимку – раз на 2-3 тижні. Також періодично варто очищувати листя від пилу.

Щучий хвіст
Листя щучого хвоста треба очищати від пилу

Алое здатен запасати воду в своїх м'ясистих листках, тому стійко перенесе тривалі перерви між поливами. Влітку поливати алое можна один-два рази на тиждень, взимку – два рази на місяць. Рослина любить світло, найкраще почуватиметься на південному вікні.

Алое
Алое любить світло

Фіалка є найбільш вдячною з кімнатних рослин. Невимоглива до освітлення, добре почувається як на західному, східному, так і на північному вікні. Південне вікно придатне тільки в зимовий період, влітку сонце може спалити листя. При догляді потрібно пам'ятати, що коренева система у фіалки поверхнева, при надлишку вологи вона почне загнивати, тому поливати рослину слід тільки після підсихання ґрунту.

Фіалка
Фіалка невимоглива до освітлення

Герань є досить невибагливою, сухостійкою, може довго радувати гарними квітами. Любить світле, сонячне місце. Влітку – полив рясний (тричі на тиждень), взимку – помірний (раз на тиждень). Цвіте рослина дуже довго.

Герань
Кулясті квіти герані мають безліч відтінків

Бальзамін є одним із найпопулярніших кімнатних рослин. Для постійного цвітіння бальзаміну потрібне яскраве світло хоча б кілька годин на день, але без проблем буде рости на будь-якому вікні або в темному кутку. Влітку чудово росте на балконі. Бальзамін любить вологу, але при недостатньому поливі не пропаде, а лише втратить пружність і скине нижнє листя. Полив рекомендується рясний, ґрунт повинен бути постійно вологим.

Бальзамін
Бальзамін ростиме на будь-якому вікні

Раніше "Телеграф" писав, як правильно доглядати за екзотичними рослинами. Плодові екзотичні культури часто мають незвичайні плоди, унікальне листя та квіти.