Догляд за кімнатними рослинами: топ-5 універсальних правил для дбайливих господинь

Читать на русском
Автор
707
Подумайте і про пальму, і про фіалку
Подумайте і про пальму, і про фіалку. Фото Freepik

Базові правила догляду за домашнім зеленим оазисом має знати кожна господиня

Переважна більшість рослин добре себе почувають у звичайних квартирах або приватних будинках та не потребують надскладних правил догляду. Виняток становлять екзотичні рослини, які вимагають спеціального освітлення та поливу.

"Дім і сад" розповів про основні правила догляду, які дозволять рослинам процвітати та нормально переносити сезонні зміни. Ці поради має знати кожна жінка, яка хоче мати довговічний сад на підвіконні.

Правила вибору

Обираючи рослини для дому, враховуйте їхні розміри. Наприклад, пишна пальма погано себе почуватиме у тісноті. Прикрасьте простір невеликими рослинами на підвіконні, етажерках. Якщо ви надаєте перевагу рослинам, які в’ються, підберіть красиві підвісні кашпо.

Правила поливу

Для поливу використовуйте воду кімнатної температури. Холодна та хлорована вода може зашкодити. Перевіряйте сухість грунту. Відповідно дозуйте полив.

Оприскування
Правильний полив та оприскування - потрібні

Подбайте про великі рослини у діжках. У великих вазонах верхній шар ґрунту сохне швидше, ніж нижній. Поливайте рідко, але так, щоб вода витекла з дренажного отвору.

Освітлення

Світлолюбні рослини не бояться прямих сонячних променів. При виборі рослини дізнайтеся трохи більше про місце її зростання та помістіть в умови, які будуть комфортними.

Температура та вологість повітря

Якщо придбати зволожувач для вас задорого, є дешева альтернатива. Пласкі таці треба заповнити керамзитом чи гравієм та залийте водою. На такій "подушці" рослини будуть оточені вологим повітрям, але дно контейнерів не повинне стикатися з водою.

Пильнуйте шкідників

На кімнатні рослини часто нападають павутинні кліщі, борошнисті черв’яки, білокрилки тощо. Якщо виявили непроханих гостей, протріть листя мильним розчином. Обгорнувши вазон целофаном, подаруйте рослині теплий душ.

Раніше "Телеграф" писав, як зробити так, щоб герань цвіла пишно. Скористайтеся "бабусиним" доглядом.