Топ-5 кімнатних рослин, які цвітуть узимку (фото)

Читать на русском
Автор
1238
Чарівна пуансетія
Чарівна пуансетія. Фото svitroslyn.ua

Яскраві кімнатні рослини додадуть настрою взимку та подарують барви

Коли зимова картина за вікном сіра і безбарвна, хочеться свята вдома. Безперечно, пишний зимовий сад вдома додасть настрою та подарує барви та приємні аромати.

Телеграф розповідає, які квіти найкраще себе почувають взимку та обдарують вас тривалим цвітінням. Деякі дуже прості у догляді, інші ж навпаки — потребують багато уваги.

Різдвяна зірка (пуансетія)

Найкрасивіше у цієї квітки саме листя. Воно може бути білим, рожевим, кремовим та червоним. Щоб пуансетія зацвіла у потрібний час, восени протягом двох місяців їй потрібен короткий світловий день – 9-10 годин. Для цього рослину варто пермістити в темне приміщення або накрити чимось після 8 ранку та 5 вечора.

Пуансетія
Різдвяна зірка

Азалія

Індійська азалія невибаглива, але має рясне цвітіння. Ця рослина любить розсіяне світло та прохолодне вологе повітря. Горщик цієї рослини можна обкласти льодом, їй так буде комфортно.

Азалія
Ніжна азалія

Різдвяник

Для цієї рослини кашпо або висока підставка підходять ідеально. Цей вазон має яскраві квіти-ліхтарики і цвіте переважно у грудні.

Різдвяник
Пишний різдвяник

Цикламен

Цю рослину часто плутають з фіалкою. Її квіти нагадують метеликів, а древні греки називали цикламен квіткою, що спить улітку. Росте цикламен лише при температурі не вище 17 градусів, в іншому випадку рослина скидає листя та квіти. Поливати його треба через піддон, не допускаючи пересихання землі.

Цикламен
Яскравий цикламен

Гузманія

Рослина складається з великої кількості листя у формі мечів. Вазон має яскраві жовтогарячі квітки. Гузманію треба часто поливати, оприскувати та протирати листя від пилу.

Гузманія
Мечоподібна гузманія

Раніше "Телеграф" писав, які популярні кімнатні рослини можуть нашкодити домашнім улюбленцям. Зокрема коти, які люблять ласувати рослинами, можуть ненароком з'їсти щось не те.