Будьте щасливіші: чому варто відкладати телефон під час їжі

Читать на русском
Автор
6990
Не зловживайте використанням телефона
Не зловживайте використанням телефона. Фото news.uaportal.com

Телефон варто ставити на беззвучний режим, якщо ви збираєтеся за стіл з рідними або друзями

Поки "Київстар" відновлює зв'язок по всій Україні, ми вам розповімо, чому використання телефонів під час прийому їжі або під час живого спілкування з іншими людьми може погано вплинути на ваше самопочуття. Аби ваш емоційний стан не погіршувався, варто іноді забувати про свого незамінного друга.

Дослідники з Університету Британської Колумбії, що у Канаді, провели експеримент, аби з'ясувати, як телефон може зіпсувати настрій людини під час прийому їжі. До експерименту було залучено 300 людей, пише Sсience Direct.

Кожен пішов на обід із друзями або членами родини.

Аби приховати наміри експерименту, половині групи сказали, що під час обіду вони отримають пов'язане із дослідженням повідомлення на телефон. Тому вони тримали гаджети на столі.

Інша частина групи чекала повідомлення на папері. Їх попросили відмовитися від телефонів під час прийому їжі.

Потім обидві групи розповідали про свої переживання. Відповіді показали зниження задоволення серед тих, хто тримав телефони на столі.

Під час другого експерименту дослідники опитували більше сотні осіб п’ять разів на день протягом тижня.

Щоразу їх питали про самопочуття та про те, що вони робили останні 15 хвилин.

Якщо опитувані використовували телефони під час спілкування з іншими людьми, то отримували менше насолоди від спілкування.

Вчені наголошують, що використання телефону є пагубною звичкою. Людина звикла витягати телефон та шукати нові сповіщення.

Тому варто ставити телефон у беззвучний режим та прибирати його зі столу, якщо збираєтеся вечеряти з друзями або членами родини.

Це дасть змогу виховати у собі здорові звички.

Дослідники також переконані, що використання телефону може бути заразним.

Раніше "Телеграф" писав, які правила допоможуть прискорити роботу телефона. Гаджет буде більш продуктивним, якщо правильно налаштувати екран.