Чи можна закидати сніг у теплицю: не допускайте цих помилок

Читать на русском
Автор
2468
Взимку на ділянці достатньо роботи
Взимку на ділянці достатньо роботи. Фото Pexels

За допомогою снігу можна покращити родючість ґрунту

Деякі городники сприймають теплицю як сезонну споруду і забувають про неї щойно приберуть урожай. Насправді навіть неопалювана теплиця потребує догляду взимку. Одна з процедур, яку рекомендують для теплиці, — накидати в неї сніг.

Для чого потрібний сніг у теплиці

Попри те, що ґрунт у теплиці знаходиться під укриттям, він промерзає. Внаслідок цього волога із землі випаровується, ґрунт стає щільнішим і твердішим. Під час промерзання гинуть шкідливі комахи та бактерії, а разом із ним і корисні мікроорганізми. Через промерзання зменшує родючість землі.

Сніг усередині теплиці дасть ґрунту втрачену вологу. Також він створює для землі захист від промерзання та ерозії, а також допомагає не втратити корисні елементи.

Не варто забувати й про те, що тала вода за наявності корисних властивостей значно перевищує водопровідну. Сніг із теплиці не тільки збереже мікрофлору ґрунту, а й допоможе посадженим рослинам швидше розвиватися.

Як закидати сніг у теплицю правильно

  • Товщина снігу у теплиці не повинна перевищувати 30 сантиметрів. Кучугури на тепличних грядках не потрібні.
  • Враховуйте рівень залягання ґрунтових вод. Якщо вода близько до поверхні – потрібен сніговий шар до 15-20 см.
  • Якщо снігу випало небагато, не потрібно збирати його у саду. Підійде сніг із доріжок. Тільки слідкуйте за тим, щоби разом з ним не збиралася земля. Також можна струсити сніг з дахів будівель та з самої теплиці.
  • У міру наближення сівби можна закінчити накидання снігу. Він розтане природним чином у періоди потепління. Якщо посів потрібно починати, а сніг не розтанув, увімкніть в теплиці опалення на 1-2 доби.

Раніше "Телеграф" розповідав, які роботи у садку потрібно обов’язково провести у грудні. Для цього стане в пригоді секатор.