Як уникнути найпоширеніших помилок, коли ви власник кота

Читать на русском
Автор
5703
https://pixabay.com/

Власникам котів варто навчитися розуміти основні принципи їхньої поведінки

Завести вдома пухнастого друга – важливе рішення. Попри те, що коти заслужили репутацію більш незалежних, ніж їхні собаки, вони все одно потребують багато часу та фінансових витрат. Перш ніж відправитися в місцевий зоомагазин і принести додому перше чарівне кошеня, ось деякі речі, які потенційні власники котів повинні знати.

Не видаляйте кігті, якщо це не необхідно з медичної точки зору

Хоча все ще існують ветеринари, які вважають цю операцію рутиною, багато хто вважає її негуманною та непотрібною. Це навіть заборонено в багатьох країнах, як-от, у США. Американський ветеринарно-медичний фонд не заохочує видалення кігтів як планову процедуру. Видалення кігтів вимагає хірургічної ампутації кінцевих кісток у пальців вашої кішки, а не лише обрізання кігтів.

Побудуйте стосунки зі своїм ветеринаром

Існує поширена помилкова думка, що кішкам не потрібно ходити до ветеринара так часто, як собакам, або що їм не потрібно робити щеплення, оскільки багато котів рідко залишають межі будинку. Це не зовсім так — кішки повинні отримувати такий же догляд, як собаки, деякі вакцини необхідні всім котам, незалежно від того, чи є вони домашніми, чи вуличними. Так само важливо, щоб вони мали доступ до щорічних оглядів.

Обов’язково дослідіть, які є ветеринарні клініки у вашому районі, ставте багато запитань і знайдіть відповідального ветеринара, з яким можна співпрацювати.

Навчіться правильно чистити лоток

Так, у вас може бути хоч дві вищі освіти та PHD, але чищення лотка — це те, чому варто повчитися. Технічне обслуговування включає щоденне "черпання" та викидання посліду, заміну наповнювача двічі у тиждень. Окрім того, звички вашого кота до лотка також можуть попередити вас про будь-які потенційні проблеми зі здоров’ям. Наприклад, коти, які раптово починають мочитися поза лотком, можуть мати справу з проблемою сечовивідних шляхів і потребують негайного візиту до ветеринара.

Виберіть правильну їжу

Обговоріть зі своїм ветеринаром, щоб визначити рекомендовані корми для вашої кішки та виберіть варіант, який найкраще відповідає потребам вашої кішки та вашому бюджету. Майте на увазі, що в довгостроковій перспективі забезпечення вашої кішки якіснішою їжею може означати менше візитів до ветеринара та більше грошей у вашому гаманці.

Приглядайте за котом на подвір'ї

На відкритому повітрі існують численні небезпеки, від нападу собак до збиття автомобілем. Крім того, коти, яким дозволено виходити на вулицю, становлять загрозу номер один для птахів.

Зрозумійте основні принципи поведінки

Іноді нові власники кішок очікують, що їхній новий чотирилапий друг зустріне їх біля дверей або даватиме лапу, як собака. Але це величезна помилка. Коти — індивідуалісти з сильними інстинктами. Може знадобитися час, щоб вони звикли до вас і звикли до вашого способу життя, а також щоб ви адаптувалися до їхніх унікальних характерів і поведінки.

Раніше "Телеграф" писав про ТОП-10 найбільших порід котів.