ТОП-5 лайфхаків, які повинен знати кожен власник домашніх тварин

Читать на русском
Автор
12891
Домашні улюбленці
Домашні улюбленці. Фото Pixabay

Тварини будуть щасливими, а дім - чистим

Тваринки можуть бути милими, виглядати білими та пухнастими, але час від часу проявляти свою темну сторону, створювати безлад, псувати меблі та загалом сіяти хаос у домі. Для власників домашніх тварин, які хочуть мирно жити зі своїми пухнастими або пернатими компаньйонами, ці засоби для організації простору, сортування, прибирання, зроблять ваш дім затишнішим як для домашніх тварин, так і для людей.

Відлякуйте котів алюмінієвою фольгою

Якщо у вас є кіт, який "плутає" ваші меблі з дряпкою, тоді цей спосіб для вас. Чомусь котам дуже не подобається текстура алюмінієвої фольги, і вони уникають її, коли це можливо. Деякі власники кішок розкладають листи фольги на кухні, наприклад, на столі, підвіконні — скрізь, куди стрибає кіт, обмотують нею ніжки меблів або кімнатні рослини, щоб уберегти від котів.

Сховайте котячий туалет

Котам потрібен легкий доступ до лотка, але більшість домовласників не хочуть тримати котячий туалет на виду. Дайте своєму коту трохи усамітнитися, сховавши лоток у старий кошик для білизни або невелику шафку. Виріжте збоку дверцята розміром з кішку, щоб тварина могла вільно заходити. Я

Постеліть килимок, щоб мінімізувати безлад

Папуги та інші птахи є прекрасними домашніми тваринами, але зазвичай влаштовують гігантський безлад. Спробуйте покласти під пташину клітку килимок для робочого стільця, щоб зловити розкидану їжу чи послід.

Купіть зручні органайзери для корму

Тим із нас, у кого є чотирилапі друзі, було б добре порадити зберігати сухий корм для домашніх тварин у великому пластиковому глечику. Контейнер не тільки збереже свіжість крупиць, але й дасть можливість насипати їжу безпосередньо в миску вашого вихованця, що зробить процес годування швидшим.

Органайзери для корму
Органайзери для корму

Використовуйте собачий килимок для брудних лап

Щоразу, коли йде дощ, ваш собака неминуче попрямує до калюжі. Щоб переконатися, що ваш собака не тягнутиме бруд в будинок, перед виходом постеліть там рушник і міцний килимок. Навчіть собаку залишатися на килимку, доки ви не витрете їй лапи. Більше жодних плям на килимі!

Раніше "Телеграф" писав про ТОП-10 найбільших порід котів.