Насипте сніг у теплиці: як збільшити родючість ґрунту

Читать на русском
Автор
2429
Сніг в теплиці - інвестиція у хороший врожай
Сніг в теплиці - інвестиція у хороший врожай. Фото o-remonte.com

Розповідаємо, навіщо сипати сніг в теплицю

Напевно, досить суперечливо звучить ідея про сніг у теплиці. Все тому, що теплиці навпаки будують, аби захистити рослини від холоду та морозу. Проте, це дуже хороший спосіб підвищити родючість ґрунту. Раніше ми вже розповідали, як краще перекопати город перед зимою.

Садівники з досвідом знають, навіщо в теплицях сніг. Земля в теплиці потребує набагато більше уваги, ніж ґрунт поза нею, пише uaportal.

Думка про те, що ґрунт у теплиці не замерзає, є помилковою. Температура в теплиці завжди вища, ніж поза нею.Проте, це відноситься лише до температури повітря, а не землі. Якби ґрунт в теплиці, що не опалюється, не замерзав і не охолоджувався, можна було б цілий рік вирощувати всі рослини та овочі. Це можливо тільки у тих теплицях, що обігріваються.

Сніг в теплиці повертає ґрунту вологу, якої не було. Також сніг утворює захист від промерзання землі, ерозії та не дає ґрунту загубити всі корисні елементи.

Взимку волога з ґрунту випаровується і він стає щільним та твердим. В талій воді набагато більше корисних компонентів, ніж у провідній. Сніг на тепличних грядках взимку чудово збереже мікрофлору і сприятиме швидшому зростанню рослин у ній навесні.

Проте, дуже важливо не пересипати землю снігом. Замети на ґрунті в теплиці — не найкращий спосіб. Найкращий варіант — шар снігу не більше, ніж 30 см. В іншому випадку, вам доведеться навесні вигрібати його з грядок і перенести саджання насіння та розсади на кілька тижнів.Якщо рівень залягання ґрунтових вод високий у вашій теплиці, то не треба великий шар снігу. Інакше навесні грядки попливуть.

Раніше "Телеграф" розповідав, як краще зберігати городні інструменти взимку. Ми поділилися чудовими способами.